InScience Film Festival 2021publieksopening met Nobelprijswinnaar

Ook dit jaar staat InScience – International Science Film Festival Nijmegen voor je klaar om je de beste wetenschapsfilm van de afgelopen jaren te laten zien, en gelukkig zien we elkaar deze keer weer in levenden lijve! Even een opfrisser over ons: InScience is één van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm en zal dit jaar voor de 7e keer plaatsvinden van 10 t/m 14 november in LUX Nijmegen. Deze editie zal helemaal in het teken staan van ‘Lust for Life’. Met onze campagne en ons programma brengen we een ode aan het leven. Tijdens het festival vertonen we niet alleen de beste wetenschapsfilms, we organiseren ook workshops en stimuleren het maatschappelijk debat door internationale topwetenschappers, filmmakers en publiek samen te brengen. Bekijk hier het gehele programma.

InScience

Officiële publieksopening: Citizen Nobel

Stéphane Goël | Documentaire | Switzerland | 88 min | 2020

Citizen Nobel is een inspirerend portret van Jacques Dubochet, die in 2017 de Nobelprijs voor Chemie won. Wat moet hij als onbekende natuurkundige met de plotselinge faam? Wat kan hij doen met een stem die door iedereen wordt gehoord? Op hoge leeftijd besluit hij zichzelf opnieuw uit te vinden tot een belangrijk boegbeeld in de strijd tegen klimaatverandering. Zijn geheim: een ‘lust for life’ … meer informatie lees je hier.

Talk

Heb je altijd al een Nobelprijswinnaar willen ontmoeten? Grijp dan nu je kans. We gaan via een livestream verbinding in gesprek met Jacques Dubochet, die deze prestigieuze prijs in de categorie Scheikunde in ontvangst nam in 2017. Hoe was het om te winnen? Hoe was het om hoofdpersoon te zijn in een documentaire? Is wetenschap en het klimaat nog steeds onderdeel van zijn dagelijkse leven? En wat is zijn geheim voor zijn lust for life?

InScience 2

The campaign against the climate

Mads Ellesøe | Documentaire | Denmark, Belgium, Norway, Switzerland, Finland | 61 min | 2020

Het is 1988, de wereld staat klaar om klimaatverandering te bestrijden. Tot een invloedrijke lobby van oliemaatschappijen en andere belanghebbenden daar een stokje voor steekt. In deze indringende documentaire ontmoeten we de mensen die werden betaald om als zogenaamde ‘experts’ verwarring te zaaien en te lobbyen tegen klimaatwetenschap. The Campaign Against the Climate trekt een doofpot open en zoomt in op de motivaties van de mensen die tegen beter weten in de opwarming van de aarde ontkenden … meer informatie lees je hier.

TALK

Shell is één van de oliegiganten die al decennialang investeert in het beïnvloeden van ons beeld van klimaatverandering. Hoeveel macht heeft deze Nederlandse multinational? Wat is Shells invloed op Nederlandse universiteiten? En kan Shell bijdragen aan de energietransitie, of berusten ook deze beloftes op valse informatie? We gaan er over in gesprek met Marie-Sol Reindl, onderzoeker bij Future Beyond Shell.

lux

InScience is één van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm en zal dit jaar voor de 7e keer plaatsvinden van 10 t/m 14 november in LUX Nijmegen.

Kom je ook?

InScience is één van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm en zal dit jaar voor de 7e keer plaatsvinden van 10 t/m 14 november in LUX Nijmegen. Deze editie zal helemaal in het teken staan van ‘Lust for Life’. Met onze campagne en ons programma brengen we een ode aan het leven. Tijdens het festival vertonen we niet alleen de beste wetenschapsfilms, we organiseren ook workshops en stimuleren het maatschappelijk debat door internationale topwetenschappers, filmmakers en publiek samen te brengen. Bekijk hier het gehele programma.

Bron: insciencefestival.nl

 

Geef een reactie