Inspiratie voor een warm interieur

Warmte zonder een fortuin te besteden

Wilt u meer warmte en sfeer in huis? Maar weet u niet waar te beginnen? Lees dan rustig verder. Het is niet nodig om direct uw gehele interieur te veranderen. Met de juiste kleuren, accessoires en een goed verlichtingsplan bereikt u al heel veel. Een warm huis is gezellig en geeft rust en comfort.

interieur

Onze tips

Hieronder vindt u onze 5 adviezen om meer warmte in huis aan te brengen.

  • Beken kleur. Durf kleur toe te voegen aan uw interieur. Gekleurde muren doen ontzettend veel voor uw huis. Bedenk dat geel, oranje en rood in principe warme kleuren zijn. Paars, blauw en groen zijn daarentegen koele kleuren. Maar de ene kleur is de andere kleur niet. Ook kunt u kiezen voor een tussenkleur. Paars is bijvoorbeeld een koele kleur. Terwijl roodpaars een warme kleur is.
  • Voeg accessoires toe. Niet alleen gekleurde muren geven warmte in huis. Ook met accessoires kunt u extra kleur en dus sfeer aan uw interieur toevoegen. Ga voor een mooi kleed bij de bank of schaf nieuwe gordijnen aan. Kaarsen en vazen geven ook sfeer.
  • Laat wat van uzelf zien. Een huis zonder persoonlijke accenten kan kil aanvoelen. Kies daarom bijvoorbeeld voor een mooi kunstwerk aan de muur. Ook kunt u denken aan het tonen van uw favoriete foto’s. Of zet uw verzameling theekopjes op een mooie plank of in een fraaie kast.
  • Besteed aandacht aan uw verlichtingsplan. Veel daglicht in uw woning is fijn. Een juist verlichtingsplan is echter minstens zo belangrijk. Breng eerst de basisverlichting op orde. Denk na welke lichtbehoefte iedere plekje in huis heeft. Daarnaast zorgt u voor de juiste accentverlichting en natuurlijk ook de sfeerverlichting. Wissel verschillende lampen af en combineer direct en indirect licht. Dimlichten zijn aanraders omdat ze de mogelijkheid geven zelf de sfeer te bepalen. Ook lantaarn hanglampen zijn aan te bevelen. Ze dragen veel bij aan de sfeer in huis.
  • Vergeet uw keuken niet. Of u nu een kookgek bent of niet, iedereen brengt tijd door in de keuken. Gekleurde muren en gekleurde apparaten en kookaccessoires brengen warmte en knusheid. Daarbij geldt net als in de rest van het huis dat verlichting essentieel is. Denk daarom ook nu aan de functionaliteit van de ruimte. Uw werkblad dient goed verlicht te zijn. U wilt immers kunnen zien wat u bereidt. Maar uw eethoek daarentegen komt beter uit bij diffuus licht.

 

Geef een reactie