5 tips om te besparen op het energieverbruik in uw bedrijf

Als het om energie gaat, dan zijn bedrijven vaak grootverbruikers. Er is dan ook alle belang bij dat bedrijven aan energiebesparing doen. Niet alleen voor het verminderen van de CO² uitstoot, bedrijven profiteren zelf ook van energiebesparing. Immers, met energiebesparing bereikt u ook een lagere energierekening. Er zijn diverse methodes om als bedrijf energie te besparen. Daarom 5 tips om te besparen op energie in uw bedrijf.

LED bouwlampen

1. Isoleren van uw bedrijfspand

Isolatie is één van de meest efficiënte methodes om energie te besparen. Met een goed geïsoleerd bedrijfspand weet u zeker dat de warmte die u opwekt niet voor niets is en naar buiten verdwijnt. Het isoleren van een pand is een goede investering. Isolatiemateriaal is duurzaam en kan vele jaren mee. Toch kunt u uw investering relatief snel terugverdienen en blijft u genieten van een optimaal rendement omdat u energie bespaart. Elke vorm van isoleren is goed, zoals vloerisolatie, dakisolatie of gevelisolatie.

2. Vervang oude verlichting door LED verlichting

Op een normale werkdag brandt de verlichting in uw bedrijf toch gemiddeld zo’n 8 uur per dag. Het spreekt dan ook voor zich dat mede door verlichting uw energierekening hoog is. Op verlichting kunt u erg veel besparen als u alle conventionele verlichting vervangt door LED verlichting. LED verlichting is vele malen zuiniger en gaat zelden stuk. Daarnaast kunt u LED verlichting zowel binnen als buiten plaatsen, zoals LED bouwlampen op de parking.

3. Voorkom zoveel mogelijk sluipverbruik

Sluipverbruik is een term voor apparaten die niet gebruikt worden, maar ondertussen toch in de stand-by staan. Hoewel het apparaat zelf misschien uit staat, zorgt de stand-by stand er wel voor dat het apparaat nog steeds energie verbruikt. Het is voor te stellen dat dit in een bedrijf om veel apparaten gaat, zoals pc’s en opladers van diverse apparatuur. Wanneer apparatuur daadwerkelijk uitgeschakeld wordt en er geen sluipverbruik meer is, kunt u behoorlijk besparen.

4. Schaf apparatuur met energielabel aan

Schaft u nieuwe apparatuur aan in uw bedrijf? Het is tegenwoordig niet meer voldoende om enkel te letten op de specificaties van uw apparatuur. Ook de verbruikte energie is van belang. Daarvoor is de energielabel in het leven geroepen. Aan de energielabel kunt u zien of u te maken heeft met een zuinig apparaat of een apparaat dat energie slurpt.

5. Plaats zonnepanelen

Heeft u een groot bedrijfspand? Dan kunt u het dak van uw bedrijfspand functioneel gebruiken door zonnepanelen te plaatsen. Wanneer u voldoende zonnepanelen laat leggen is het mogelijk om bijna onafhankelijk van een energiemaatschappij te worden en dit merkt u zeker aan uw energierekening. Tevens weet u ook zeker dat u enkel schone zonne-energie gebruikt.

 

One Response to 5 tips om te besparen op het energieverbruik in uw bedrijf

 • Zonnepanelen in combinatie met Laadpalen voor elektrische autos. nooit meer tanken.
  Zonnepanelen voor inductiekoken in de kantine geen gas.
  Zonnepanelen voor warmtepomp verwarming 60>70 graden werkt als een gasketel
  warmte uit de buitenlucht. overal onbeperkt.
  Zonnepanelen en EV met per 1 juli 4000 euro subsidie.
  en rijden op stroom van de Zonnepanelen.
  een mooie combinatie, levert veel geld op.

Geef een reactie

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign