Intratuin haalt de bezem door schoonmaakassortiment

Met de voorjaarsschoonmaak in het verschiet kondigt Intratuin een grote verandering van haar assortiment aan. Het tuincentrum maakt schoon schip voor wat betreft haar schoonmaakproducten en neemt voorgoed afscheid van chemische schoonmaakmiddelen. Het beleid is een volgende stap in de verduurzaming van de schappen en sluit naadloos aan bij het duurzaamheidsbeleid van de groenaanbieder.

Intratuin

Geweldig “duurzaam” schoon! Vanaf dit jaar hebben chemicaliën geen plek meer in het reinigings-schap. Foto via intratuin.nl

Geen plaats meer voor chemicaliën

Als een van de grootste groenaanbieders is Intratuin op missie om de Nederlandse tuinen – en inmiddels ook die van Duitsland en België – te vergroenen. Duurzaamheid neemt om die reden een belangrijke positie in, in haar beleid. Peter Paul Kleinbussink, Directeur van Intratuin legt uit: “Daarbij hoort ook dat we kritisch kijken en blijven kijken naar ons assortiment. Achter de schermen zijn we al een tijd bezig met het uitfaseren van alle chemische gewasbescherming- en bestrijdingsmiddelen. En met succes.

Enkel nog biologische varianten

Sinds dit jaar verkopen we enkel nog biologische varianten, met uitzondering van enkele biocides. De schoonmaakproducten die we verkopen konden niet achterblijven.” Eind 2022 nam Kleinbussink het besluit om chemische schoonmaakmerken per direct uit de Intratuin-schappen te weren. Een rigoureuze en omzet technisch riskante keuze, maar hoognodig vertelt hij: “Als grootste groenaanbieder van Nederland moeten we een voortrekkersrol nemen in het proces naar verduurzaming. Dat betekent dat we afscheid nemen van schoonmaakproducten die het behoud van biodiversiteit tegenwerken en een negatieve impact op het milieu hebben.” Sinds begin dit jaar biedt Intratuin alleen nog duurzame schoonmaakmiddelen aan, waaronder een duurzame schoonmaaklijn die ze ontwikkelde in samenwerking met Pokon Naturado.

‘Lekker Groen’

Het schoonmaakassortiment is niet het enige dat onder de loep wordt genomen. De groenverkoper is bezig met de verduurzaming van het hele assortiment en betrekt hier haar kwekers en leveranciers bij. Zo ligt er een groeiend aantal producten (van regentonnen tot gieters en tuinmeubelen) in de winkels dat is gemaakt van gerecyclede materialen en organiseert ze samen met duurzame pottenmaker elho ‘Pot Recycle Maand’ om de consument bewust te maken van goede recycling van tuinproducten. Kleinbussink: “We werken bovendien toe naar bindende duurzaamheidseisen als het gaat om de leveranciers. Dat past binnen onze koers richting een zo’n duurzaam mogelijk assortiment.” En om consumenten te helpen bij het maken van duurzame(re) keuzes lanceert de groenaanbieder later dit jaar een eigen ‘Lekker Groen’ kenmerk. Dit kenmerk is straks te vinden bij alle producten die voldoen aan door Intratuin bepaalde richtijnen op het gebied van duurzaamheid.

Over Intratuin

Intratuin brengt mensen al sinds 1980 dichter bij een groene, natuurlijke manier van leven. Samen met onze gepassioneerde ondernemers en ruim 3000 medewerkers streven we naar 50% groene tuinen in Nederland in 2030. Er zijn in totaal 69 Intratuin vestigingen in Nederland, België en Duitsland: allemaal familiebedrijven waarbinnen groenkennis van generatie op generatie is overgedragen. Stuk voor stuk staan ze in nauw contact met ons centrale servicekantoor in Woerden en denken ze mee over een duurzame toekomst voor de tuinbranche. Intratuin heeft een distributiecentrum voor hardwaren in Den Bosch en een distributiecentrum voor groen in Aalsmeer. Meer informatie op www.intratuin.nl

Bron: intratuin.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign