Jan Bakker Transport en Millenaar & Van Schaik Transport presenteerden gezamenlijk de eerste drie waterstofvoertuigen

Woensdag is door Jan Bakker en Millenaar & Van Schaik Transport een grote stap gezet richting het toekomstige, emissieloze transport! Als een van de eerste transportbedrijven in Nederland nemen we zwaar transport voertuigen in gebruik, zónder enige uitstoot! Medio 2021 was de deal beklonken en plaatsten Jan Bakker en Millenaar & Van Schaik een gezamenlijke order bij Hyzon Motors Europe. De vrachtwagens zullen vanaf eind september op de openbare weg verschijnen. Ze worden ingezet in uiteenlopende wegenbouwprojecten in Nederland, te beginnen bij het groot onderhoud van de A1 bij Apeldoorn.

Jan Bakker

Foto via janbakker.nl 

Waterstof

De vrachtwagens tanken waterstof en kunnen circa 520 kilometer rijden op één tankbeurt. De waterstof wordt in het voertuig omgezet in elektriciteit door een zogeheten brandstofcel. De uitstoot bevat uitsluitend waterdamp en er ontstaat geen luchtverontreiniging door stoffen als koolstofmonoxide, stikstofoxiden of fijnstof.

Pionieren

Met de introductie van de waterstofvoertuigen steken zowel Jan Bakker als Millenaar & Van Schaik hun nek uit in de transportbranche. “Zo’n waterstoftruck is vier tot vijf keer zo duur als een reguliere truck. Dat betekent als ondernemer risico’s nemen maar dat moet wel kunnen. Simpelweg wil dat zeggen dat we het zonder subsidie of andere kortingen niet kunnen doen” aldus Millenaar. Jan Bakker vervolgt: “Investeren in innovatie is noodzakelijk. De vraag naar emissie loos transport in de infrabranche groeit en uiteindelijk zullen we als transportondernemers met z’n allen duurzaam moeten ondernemen.”

De logistieke wereld is toe aan een volgende stap

Naast de elektrische voertuigen, hybride voertuigen en alternatieve brandstoffen zien wij een belangrijke rol voor waterstof weggelegd in het toekomstige transport. Als voorlopers op het gebied van transport hopen we dat meer opdrachtgevers volgen en we op deze manier samen het transport kunnen verduurzamen. De logistieke wereld is toe aan een volgende stap. Wij zijn er klaar voor!

Bron: janbakker.nl

 

Geef een reactie