Jan Bakker Transport innoveert met aanschaf 10 waterstoftrucks

Jan Bakker Transport: Angela Docter-Bakker heeft gisteren getekend voor de productie van 10 emissievrije waterstofvrachtwagens door Hyzon Motors Europe B.V. De order, welke gezamenlijk is geplaatst met vervoersbedrijf Millenaar & van Schaik Transport B.V., bestaat uit in totaal 20 emissievrije zware vrachtwagens voor uiteenlopende wegenbouwprojecten in Nederland. De levering van de eerste twee vrachtwagens aan Jan Bakker wordt in september 2021 al verwacht. De overige zullen naar verwachting in de loop van 2021 en 2022 volgen. Jan Bakker en Millenaar & Van Schaik zijn met het plaatsen van de order, een van de eerste transportbedrijven met zwaar transport voertuigen zónder enige uitstoot in Nederland.

Jan Bakker

Bij transitie naar zero emissie voertuigen volgt Jan Bakker een tweesporenbeleid. Elektrisch en waterstof hebben de toekomst. Foto via janbakker.nl 

Waterstof

De vrachtwagens tanken waterstof en kunnen circa 520 kilometer rijden op één tankbeurt. Het waterstof wordt in het voertuig omgezet in elektriciteit door een zogeheten brandstofcel. De uitstoot bevat uitsluitend waterdamp en er ontstaat geen luchtverontreiniging door stoffen als koolstofmonoxide, stikstofoxiden of fijnstof.

Toekomst

De vraag naar emissieloos transport in de infrabranche groeit. “Door te investeren in innovatie kunnen wij onze werkzaamheden uitstootvrij uitvoeren. Daarmee beantwoorden we enerzijds de vraag van de opdrachtgever en zorgen we anderzijds voor schoner en duurzamer wegtransport. Een win-win situatie, aldus Angela Docter-Bakker, directeur Duurzaam Transport B.V. Bij transitie naar zero emissie voertuigen volgt Jan Bakker een tweesporenbeleid. Elektrisch en waterstof hebben de toekomst. Naast de 10 waterstofauto’s verwacht de onderneming nog voor de zomer ook 3 nieuwe elektrische vrachtwagens in gebruik te nemen.

Jan Bakker

Bij het handels- en transportbedrijf, gevestigd in de oksel van de A28 en A50 uit Hattemerbroek, maakt verduurzaming inmiddels onderdeel uit van de bedrijfsfilosofie. Al jaren investeert Jan Bakker in duurzaamheidsmaatregelen zoals de realisatie van windmolens en zonnepanelen, alternatieve brandstoffen als HVO, waterstof en elektrisch rijden. Ook maken ze gebruik van wisselauto’s voor chauffeurs en sturen ze actief op het voorkomen van leeg- en omrijkilometers.

Angela: “We hopen dat meer opdrachtgevers volgen en we op deze manier samen het transport kunnen verduurzamen.”

Jan Bakker waterstof

De vrachtwagens tanken waterstof en kunnen circa 520 kilometer rijden op één tankbeurt. Het waterstof wordt in het voertuig omgezet in elektriciteit door een zogeheten brandstofcel. Foto via janbakker.nl 

Meer informatie:

Hyzon Motors

Holthausen Clean Technology

 

Bron: janbakker.nl

(Holthausen Clean Technology is partner van Duurzaam Actueel) 

 

One Response to Jan Bakker Transport innoveert met aanschaf 10 waterstoftrucks

 • Wat zijn de kosten van Waterstof vergeleken met Elektrisch? Weer geen bedragen over kosten, subsidie, TCO. Er wordt gebruik gemaakt van Wisselauto’s. Vrachtauto’s met Wisselbatterij geladen met Regionale Zonnestroom. inkomsten voor de Regio. opslag Zonnestroom in Wisselbatterijen, ontlasting net.
  Waterstof is duur, hoe duur, geld speelt geen rol. de klant betaald. hoeveel subsidie? NIO komt met Wissel Batterij, 5 minuten Wissel voor volle batterij. Ik heb Zonnepanelen, Laadpaal, EV. rijden op stroom van het dak. levert inkomsten op. Een bedrijf met Zonnepark, Laadstation en Elektrische Vrachtauto met Wisselbatterij. dat levert geld op voor het bedrijf. Voorsprong op de Concurrentie.
  En dat is er niet. Dat werkt, onbeperkt rijden, 5 minuten Wissel, geen Laadtijden, Opslag Zonnestroom,
  batterijen voor alle Mobiliteit te gebruiken, Makita Wisselbatterij Systeem, Stihl Wisselbatterij Systeem.
  Husqvarna Wisselbatterij systeem. kan ook voor EV en Elektrische vrachtauto’s. Dat zou een mooi bericht zijn. Jan Bakker Transport heeft Vrachtauto’s met Batterij wisselsysteem. Zonneparken.
  en verdient geld met productie Zonnestroom. Google Stihl machines zonder batterij, Stihl batterij, Stihl oplader. dat systeem werkt ook voor Vrachtauto’s voor betere concurrentie Nederland Transportland.

Geef een antwoord