Je huis verduurzamen doe je zo!

Uiterlijk in 2030 moeten anderhalf miljoen woningen van het aardgas af zijn. Het verduurzamen van je huis wordt de komende jaren sowieso extra belangrijk want we zitten in een transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Ook voor huiseigenaren ligt hier een concrete opgave. Als je van start gaat om je huis te verduurzamen onderzoek je eerst de verschillende mogelijkheden. Hierbij kijk je naar nieuwe energiebronnen, maar is een lagere energierekening ook interessant.

verduurzamen

Slim isoleren en ventileren

Een lagere energierekening begint met het binnenhouden van de warmte. Is jouw huis al goed geïsoleerd? Veel warmte ontsnapt via het dak, want warme lucht stijgt op. Goede dakisolatie zorgt niet alleen voor een warm huis, maar ook voor een lagere energierekening. Heeft jouw huis spouwmuren? Spouwmuurisolatie is dan een slimme eerste stap. Je bespaart honderden euro’s op je energierekening én ervaart meer comfort. Ook kun je kijken naar de verschillende mogelijkheden van vloerisolatie.

Investeren in een warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzame oplossing om je huis te verwarmen. De aanschaf van een warmtepomp is voor veel mensen een mooie stap om gas te besparen. Veel huiseigenaren investeren, onder invloed van de gestegen energietarieven, in de verduurzaming van hun woning. Voor veel woningen kan een warmtepomp een alternatief zijn. Een all-electric warmtepomp om helemaal van het gas af te kunnen, of een hybride variant als de gemeente kiest voor biogas of waterstof. Overweeg het kopen van een warmtepomp als je graag minder gas wilt verbruiken en actief wilt bijdragen aan de reductie van CO2-uitstoot. Informeer ook of geld lenen voor een warmtepomp een slimme optie is voor jouw situatie.

Zon op je dak

Zonne-energie is milieuvriendelijk en rendabel. Steeds meer mensen investeren in duurzame zonne-energie. Met zonnepanelen wek je stroom op, met een zonneboiler verwarm je water. Beide zorgen voor een lagere energierekening. Nu het onzeker is of het fiscale voordeel op zonnepanelen behouden blijft, gaan mensen op zoek naar andere oplossingen om voordeel te halen uit hun opgewekte zonnestroom. Eén van die oplossingen zou het opslaan van stroom in accu’s kunnen zijn.

Verduurzamen is investeren in de toekomst

Je onderzoekt welke duurzame energiemogelijkheden het beste passen bij jouw persoonlijke woon- en leefsituatie. Verder onderzoek je natuurlijk ook de financiële mogelijkheden. Verduurzaming financieren kan vaak op verschillende manieren. Zo ontdek je dat het verduurzamen van je huis verschillende oplossingen kent.

 

Geef een reactie