Klimaatplein een miljoen keer geraadpleegd: energiebewust ondernemen steeds populairder

Afgelopen maand mei werd officieel de 1 miljoenste raadpleging op het Klimaatplein genoteerd. Een miljoen keer is het online platform voor CO2-reductie nu geraadpleegd door met name bedrijven en instellingen die de eigen uitstoot willen verkleinen. Energiebesparing en duurzame opwekking zijn daarbij populaire maatregelen. Wat zijn de cijfers en naar welke informatie zijn de bezoekers op zoek?

Klimaatplein

Minder opwarming door minder CO2

De missie van het Klimaatplein is het om bij te dragen aan minder opwarming van de aarde. Bezoekers wordt geadviseerd hoe ze op het verbruik van fossiele brandstoffen kunnen besparen en meer duurzame energie zelf opwekken. Als gevolg hiervan wordt dan minder uitstoot van het broeikasgas CO2 veroorzaakt.

De honderdduizenden organisaties die gebruik maken van het Klimaatplein lezen gemiddeld 1 minuut en 39 seconden informatie op de website en bezoeken gemiddeld 2,42 webpagina’s. Zestig procent van de een miljoen raadplegingen is een unieke bezoeker. Omdat er wekelijks nieuwe tips, nieuwsberichten en cases en worden geplaatst keren bezoekers regelmatig terug op het platform. Zo blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Financiering Klimaatplein

Het Klimaatplein wordt niet gesubsidieerd door de overheid om haar informatie- en inspiratiefunctie uit te voeren. Het is tot nu toe is vooral de markt die het Klimaatplein in stand houdt. Dat gebeurt door zogenoemde partnerschappen: bedrijven kunnen partner worden van het Klimaatplein waarmee zij zichtbaarheid verkrijgen op het platform.

Overige activiteiten

Naast het online platform organiseert het Klimaatplein meer activiteiten om bedrijven en instellingen aan te sporen om de CO2-voetafdruk te verkleinen. Bijvoorbeeld door het organiseren van bijeenkomsten, het publiceren van een boek, het realiseren van online cursussen en webinars en het mogelijk maken van onderzoeken naar gasloos ondernemen en CO2-beprijzing.

CO2-reductie populair

Organisaties die het Klimaatplein bezoeken zijn nieuwsgierig naar hoe zij eigen uitstoot van broeikasgassen kunnen reduceren. Ze berekenen op het Klimaatplein de eigen CO2-voetafdruk en gaan vervolgens met het online 5-stappenplan op pad om zoveel mogelijk energieverbruik te verminderen en verduurzamen.

Dat het Klimaatplein nu een miljoen keer is geraadpleegd zegt iets over de populariteit van het thema: bedrijven en instellingen gaan zelf op zoek naar oplossingen, en het Klimaatplein geeft ze een zetje mee. Deze populariteit is gestegen de afgelopen jaren. Vonden er drie jaar geleden 10.000 raadplegingen per maand plaats, nu zijn dat er ruim 20.000 per maand.

Klimaatplein 2

Kijk voor meer informatie op www.klimaatplein.com

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign