Koning onder de indruk van waterstoftruck Hyzon Motors Europe B.V.

Donderdag heeft onze Koning Willem-Alexander in de Martinikerk in Groningen een symposium over de energietransitie geopend. Zo’n 400 energiespecialisten en beleidsmakers uit binnen- en buitenland komen op uitnodiging van New Energy Coalition 2 dagen bij elkaar om te werken aan het duurzame energiesysteem van de toekomst met groene waterstof. In zijn openingstoespraak zei de Koning dat de energietransitie niet alleen urgent is, maar ook complex. De Koning benoemde tijdens zijn openingstoespraak dat waterstof de perfecte oplossing zou kunnen zijn, maar dat daarvoor nog wel stappen moeten worden genomen.

Koning en Carl

Buiten nam de vorst de uitnodiging aan van Carl Holthausen, CTO of Hyzon Motors Europe, om plaats te nemen achter het stuur van een Hyzon waterstof truck. Foto via Hyzon Motors Europe

Koning duurzaam achter het stuur

Buiten nam de Vorst de uitnodiging aan van Carl Holthausen, CTO of Hyzon Motors Europe, om plaats te nemen achter het stuur van een Hyzon waterstof truck.
Deze waterstof vrachtwagen is ontwikkeld door Holthausen/Hyzon Motors in Winschoten. De voertuigen zijn gevuld door Resato International.

Symposium Wind Meets Gas

Het symposium Wind Meets Gas staat in het teken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de overgang naar milieuvriendelijke energiebronnen. Dan gaat het met name om groene waterstof, oftewel waterstof dat niet met aardgas, maar met zonne- of windenergie wordt geproduceerd. Op Wind Meets Gas komen jaarlijks de energie-experts en -beleidsmakers uit industrie, onderzoek en bestuur bij elkaar om ontwikkelingen in de energietransitie te bespreken in relatie tot waterstof: van grootschalige toepassing en systeemintegratie tot scholing en arbeidsmarkt en alles wat daar tussen zit. Groene waterstof (hydrogen) is inmiddels wereldwijd erkend als onmisbare schakel in het duurzame energiesysteem van de toekomst. ‘The North Sea Energy Issue and Connecting Hydrogen Valleys’ is dit jaar het overkoepelende thema van het symposium.

Bron: Hyzon Motors Europe B.V.

 

 

(Hyzon is Partner van Duurzaam Actueel

 

One Response to Koning onder de indruk van waterstoftruck Hyzon Motors Europe B.V.

Geef een reactie