KWS investeert in duurzame oplossingen: groene keet en Solar Frame

KWS zet een volgende, belangrijke stap in verduurzaming op de bouwplaats. De standaard schaftketen maken ruimte voor volledig zelfvoorzienende, elektrische versies en met het Solar Frame wekken we lokaal energie op en leveren we groene energie terug. In navolging van onze eerste hybride bouwkeet, heeft Koninklijke Wegenbouw Stevin onlangs drie volledig elektrische schaftketen aangeschaft. Deze elektrische keten zijn voorzien van zonnepanelen en accu’s. Door leverancier De Groene Aggregaat is de traditionele keet nu zelfvoorzienend en duurzaam gemaakt.

KWS

Foto via kws.nl 

Wat zijn de voordelen van deze KWS groene keet?

Per jaar levert één groene keet een CO2-besparing van ongeveer 1691 kg op. Dit staat gelijk aan de CO2-opname van 169 bomen of aan 9347 kilometer autorijden. Maar er is meer dan dat. De keet:

* reduceert geluid en trillingen in tegendeel tot het gebruik van een aggragaat;
* is kostenbesparend;
* voorziet in eigen stroombehoefte;
* is CO2-neutraal;
* zorgt voor bewustzijn onder medewerkers en gebruikers.

Solar Frame

Naast de elektrische keten werkt KWS sinds kort ook met een zogenaamd Solar Frame. Dit frame met zonnepanelen is net zo groot als een twintig voet grote zeecontainer en kan met twistlocks op elke container worden bevestigd. Op deze manier kunnen we lokaal stroom opwekken en terugleveren. Zo maken we naast het verduurzamen van onze eigen producten ook weer een stap in het verduurzamen van de bouwplaats. Bijkomend voordeel is de hoge opbrengst per unit en tegelijkertijd zijn de kosten per kWh laag. Daarnaast kunnen we de Solar Frames aan elkaar koppelen en daarmee uitbreiden.

KWS keet

Foto via kws.nl 

Een stap verder in verduurzaming

Met de in totaal vier elektrische schaftketen en het Solar Frame gaat KWS weer een stap verder in verduurzaming. Met als uiteindelijke doel: 100% circulaire infrastructuur in 2040. KWS is onder andere gecertificeerd op de CO2-prestatieladder en hecht veel waarde aan het structureel verlagen van zijn footprint.

Bron: kws.nl

 

One Response to KWS investeert in duurzame oplossingen: groene keet en Solar Frame

  • Vervang de Keet door Huis. Zelfde systeem. Vervang de Keet door Huis, Dorp, Wijk, Stad, Regio. Energieproductie met Zonnepanelen, verbruik met Inductiekoken, Warmtepomp, Vaillant aro Therm.
    laadpalen en EV. De Cirkel is rond. Lokaal geproduceerde Energie levert veel geld op voor de Regio. Een Laadstation verkoopt een kWh voor 70 cent per kWh. Zonnestroom van een Lokaal Zonnepark kost ongeveer een CENT per kWh. Een Zonnepark van een hectare produceert 1 miljoen kWh. aangesloten op een Laadstation is de opbrengst 700.000 euro per jaar per hectare. Ik wacht op nieuws van een Zonnepark langs de snelweg aangesloten op een Laadstation. Dat is er nog niet.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign