Lidl tekent voor herstel biodiversiteit

Lidl wordt partner van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. ‘Biodiversiteit respecteren’ is een van de zes strategische pijlers waarop Lidl zich richt om een duurzame en gezonde leefstijl voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken. Het aangaan van nieuwe samenwerkingen maakt onderdeel uit van de biodiversiteitsambitie. Lidl is de eerste supermarkt die op deze wijze laat zien dat zij de missie heeft om biodiversiteitsverlies om te buigen naar herstel en gelooft dat samenwerking hiervoor een vereiste is. Emeritus professor Louise Vet, voorzitter van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel: “Het is van ongelooflijk belang dat de biodiversiteit in Nederland herstelt en dat partijen daar hun rol in pakken. Dat deze grote supermarktketen zich aan het Deltaplan verbindt, biedt perspectief omdat supermarkten met hun inkoopbeleid en consumentensturing echt kunnen bijdragen aan een biodiverse en daardoor sterke natuur”.

(Lees door onder de foto)

Lidl

Emeritus professor Louise Vet (Links) en Esmee van Veen, coördinator duurzaamheid Lidl (rechts), schudden elkaar de hand op het partnerschap. Foto via Lidl.nl

Biodiversiteit van essentieel belang

Esmée van Veen, coördinator duurzaamheid bij Lidl: “Biodiversiteit is van essentieel belang in de wereldwijde voedselvoorziening. Wij steunen de missie van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Middels ons partnerschap kunnen wij meer kennis opdoen en deze kennis weer delen. Samenwerking met alle partijen binnen de voedselsector is immers noodzakelijk om de uitdaging waar we voor staan op te lossen.” Deze grote supermarktketen focust zich ten aanzien van biodiversiteit op de toeleveringsketens, het productaanbod en haar gebouwen. De supermarkt heeft een internationale doelstelling om uiterlijk in 2025 ontbossingsvrije ketens te realiseren voor de hoge-impact ketens. Daarnaast is al het groente en fruit van Nederlandse bodem, Planet Proof of Biologisch gecertificeerd.

Lidl is tevens actief door met behulp van ecologen de omgeving van een aantal Lidl filialen in te richten.

Samenwerking Natuur & Milieu

Lidl intensiveert haar samenwerking met Natuur & Milieu om de biodiversiteit te bevorderen. Het onderwerp biodiversiteit wordt ‘naar de klas gebracht’. Hiervoor zijn speciale lespakketten door Lidl en Natuur & Milieu ontwikkeld. Zo zijn er lespakketten die inclusief allerlei soorten bloembollen naar scholen worden gestuurd zodat de scholen deze bollen met de kinderen kunnen planten ter bevordering van de biodiversiteit.

Partner van de Nationale Denktank

Om kennis te ontwikkelen en tot innovatieve oplossingen te komen ten aanzien van biodiversiteit, is deze grote supermarktketen in 2022 partner geworden van de Nationale DenkTank. De Nationale DenkTank werkt samen met twintig jonge ambitieuze denkers en doeners met verschillende studieachtergronden aan een maatschappelijk probleem. Deze editie lag de focus op het thema biodiversiteit.

Klanten bewust maken middels loyaliteitscampagne

Om klanten duidelijk te maken hoe belangrijk biodiversiteit is, start op 13 februari de AchtertuinMini campagne. Klanten kunnen vanaf dan sparen voor gratis knuffels gemaakt van gerecyclede materialen. Deze zogenaamde AchtertuinMini’s bevatten weetjes over dieren die in (achter-) tuinen leven. Met een gratis app leren kinderen spelenderwijs meer over het leven in de (achter-) tuin en op het balkon. Zo zorgt de worm voor een gezonde bodem waar groente en fruit op kunnen groeien en helpt de hommel bij de bestuiving van bloemen en planten. Insecten zijn van wezenlijk belang om de groente en fruit schappen gevuld te houden.

Lidl Nederland

Lidl is één van de grootste supermarktketens van Nederland met inmiddels 440 filialen en een webshop voor non-food. Onder het motto ‘de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs’ biedt Lidl een ruim assortiment in food en non-food artikelen.

Lidl maakt duurzaamheid en een gezonde leefstijl voor iedereen betaalbaar en toegankelijk. Lidl biedt klanten een verantwoord assortiment dat tot stand komt met zorg voor mens, dier en milieu. Klanten kiezen daarom bij Lidl automatisch voor een duurzamer product, zo heeft onder andere onze koffie, thee, chocola, zuivel en vis een duurzaamheidskeurmerk. Als toekomstbestendige organisatie is duurzaamheid onderdeel van de bedrijfsvoering bij Lidl: we bouwen duurzaam, hergebruiken reststromen en gaan voedselverspilling tegen. Als bedrijf dat middenin de maatschappij staat werken we samen met onder andere Nederland Zoemt en de Nederlandse Voedselbanken. We doen dit alles dan ook niet alleen, maar samen met leveranciers, medewerkers, partners én klanten. Zo zijn we Samen Duurzaam! Voor verdere informatie over ons duurzaamheidsbeleid en initiatieven ga naar www.lidl.nl/duurzaamheid.

Bron: lidl.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign