Lightyear en LeasePlan ondertekenen overeenkomst voor 5.000 auto’s op zonne-energie

Lightyear, het hightechbedrijf dat ’s werelds eerste langeafstandszonneauto ontwikkelt, heeft vandaag een overeenkomst getekend met LeasePlan. In de overeenkomst worden 5.000 auto’s gereserveerd van het tweede Lightyear-model, die volgens planning in 2024/2025 in productie zullen gaan. Het tweede model bouwt voort op de technologie die is ontwikkeld voor de exclusieve Lightyear One-serie en krijgt een meer toegankelijke prijs van minder dan € 50.000. In 2018 sloten Lightyear en de leasemaatschappij al een overeenkomst om eerste model van Lightyear – de Lightyear One – beschikbaar te maken voor de Europese leasemarkt. De Lightyear One gaat in 2022 in productie.

Leaseplan

Foto via leaseplan.com/nl

Leaseplan en Lightyear bieden auto’s op zonne-energie

Lightyear kondigde de overeenkomst gisteren aan tijdens een ‘keynote speech’ en Q&A-sessie met CEO Lex Hoefsloot en CFO Laurens Weers. Lightyear deelde hier haar strategische roadmap en productvisie met als doel om iedereen, overal, schone mobiliteit te bieden door middel van auto’s op zonne-energie.

De transitie naar schone mobiliteit versnellen

Lex Hoefsloot, oprichter en CEO van Lightyear, merkt op: “LeasePlan is sinds 2018 een zeer sterke partner voor ons. De aankondiging van vandaag is het bewijs van hun toewijding aan onze productvisie om schone mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken. LeasePlan heeft een leidende rol gespeeld in de noodzaak om over te stappen op schone mobiliteit die minder afhankelijk is van laadinfrastructuur. We bundelen onze krachten om een uniek en duurzame auto op de markt te brengen.”

Eerste ter wereld op de leasemarkt

Tex Gunning, CEO van LeasePlan: “Samen zullen LeasePlan en Lightyear de eerste auto’s op zonne-energie ter wereld op de leasemarkt brengen. Met Lightyear is range anxiety verleden tijd en daarmee de zoektocht naar laadmogelijkheden. We kijken ernaar uit om onze krachten met Lightyear te bundelen en onze klanten de schoonste, meest innovatieve EV’s te kunnen aanbieden.”

Leaseplan 2

 

Bron: leaseplan.com/nl

 

Geef een reactie