Marc Bolderman: “betrouwbaarheid, veiligheid én duurzaamheid voorop”

“Hoe meer kilometers je per jaar maakt, hoe groter het effect van elke verduurzamingsmaatregel”, stelt Marc Bolderman, DGA van de Arnhemse personenvervoerder Willemsen-De Koning. “Nergens is het cliché ‘de reis is belangrijker dan de bestemming’ dan ook zo toepasselijk als in de mobiliteitsbranche.” 

Bolderman hamert bij Willemsen-De Koning dan ook op het benutten van duurzame vervoersmogelijkheden. “Als vervoerder zijn wij het aan onszelf en aan de maatschappij verplicht om onze passagiers waar mogelijk duurzaam te vervoeren”, meent hij. “Die uitdaging gaan wij graag aan en we hebben hier de voorbije jaren dan ook grote stappen in gezet.”

Bolderman

Van A naar B

“Natuurlijk is het doel van vervoer om reizigers naar hun bestemming te brengen, dat is niet meer dan vanzelfsprekend, maar hoe de reis van A naar B verloopt, is minstens net zo belangrijk”, aldus Marc Bolderman. “De invulling van de ideale reis kan per persoon verschillen”, legt hij uit. “Als je dat aan een van onze passagiers vraagt, is de een tevens op zoek naar een praatje, terwijl het voor de ander al genoeg is om überhaupt even buiten de deur te zijn.”

“Als vervoerder geven wij vervolgens weer een andere invulling aan ‘de ideale reis’, namelijk door in al onze bewegingen naast betrouwbaarheid en veiligheid ook duurzaamheid voorop te stellen”, vervolgt Bolderman. “Daarom kozen wij al vroeg, zelfs als een van de eerste partijen in de branche, voor de inzet van groene voertuigen in zorgvervoer.” Willemsen-De Koning is dan ook de trotse eigenaar van een grote vloot duurzame voertuigen, circa zeshonderd in totaal en voornamelijk elektrisch aangedreven.

“Dat aantal neemt de komende jaren alleen maar toe, nu wij verder inzetten op verduurzaming”, stipt Marc Bolderman aan. “En daar mogen we best trots op zijn”, concludeert hij. “Anders dan bij regulier vervoer het geval is, stelt zorgvervoer immers op zichzelf al hoge eisen aan onze voertuigen, laat staan dat deze ook nog eens duurzaam moeten zijn”, licht Bolderman toe. “Vanwege de toegankelijkheid dienen de voertuigen bijvoorbeeld een lage vloer en instap te hebben, terwijl zulke opties aanvankelijk niet of nauwelijks op de markt waren.” Willemsen-De Koning ontwikkelde deze daarom samen met een grote Duitse autofabrikant. “Binnen acht weken hadden we meer dan honderd duurzame voertuigen gereed voor inzet”, blikt Bolderman met gepaste trots terug.

Bolderman: “CO2-besparing op elke gereden kilometer”

Duurzaam vervoer gaat volgens Marc Bolderman echter verder dan enkel een duurzame krachtbron implementeren. “Zo verwerken wij ook de afvalstoffen van onze eigen werkplaats op duurzame wijze en meten en verbeteren wij voortdurend onze prestaties op milieuvlak, bijvoorbeeld door chauffeurs alert te maken op hun rijgedrag”, illustreert Bolderman de inspanningen van Willemsen-De Koning. “Ook voorkomen we door het optimaliseren van de vervoersplanning en -regie dat onze voertuigen onnodig zonder passagiers rondrijden.”

“Dat komt dan nog eens bovenop de reeds ingezette verduurzaming van het wagenpark en ons streven om binnen afzienbare tijd alleen nog maar met CO2-neutrale voertuigen te rijden”, benadrukt Marc Bolderman. “Alles bij elkaar is het resultaat meer dan behoorlijk en verminderen we de CO2-uitstoot op elke gereden kilometer.”

 

 

One Response to Marc Bolderman: “betrouwbaarheid, veiligheid én duurzaamheid voorop”

  • Hoeveel Zonnestroom produceert Willemsen de Koning voor laden Elektrische auto’s. Goedkope Zonnestroom geproduceerd door het bedrijf.

Geef een reactie