Meer deelbakfietsen en deelscooters in de hele stad Amsterdam

Het aantal deelbakfietsen en deelscooters groeit. Er staan straks 1.200 deelscooters en 750 deelbakfietsen verspreid door de hele stad Amsterdam. Ook op plekken in Zuidoost, Nieuw-West en Noord. Ze zijn een handig alternatief voor de auto en vullen het openbaar vervoer aan. Parkeeroverlast van deelscooters gaan we aanpakken.                                                              .

deelbakfietsen

De afgelopen 2 jaar is het aantal deelauto’s, -(bak)fietsen en -scooters flink gegroeid, naar bijna 5.000. Foto via amsterdam.nl

Deelbakfietsen en deelscooters

Steeds meer mensen maken gebruik van deelvervoer. Het is makkelijk en voordelig. Er is veel aanbod. Ook is het duurzaam en goed voor de luchtkwaliteit. Samen maken we zo de stad schoner. En er komt parkeerruimte vrij op straat. Die ruimte gebruiken we voor voetpaden, fietspaden en groen.

Per wanneer?

Check en GO Sharing gaan samen in totaal 1.200 deelscooters aanbieden. Deze vergunningen gaan op 1 april in. Deelbakfietsaanbieder BAQME gaat in totaal 750 bakfietsen aanbieden. Die vergunning gaat in op 16 juni.

1.200 deelscooters in de hele stad Amsterdam

De deelscooters komen door de hele stad. Ook op plekken waar er nu nog niet veel zijn, zoals in Zuidoost, Nieuw-West en Noord. In het centrum en De Pijp mogen in totaal maximaal 300 deelscooters staan. In de rest van het gebied binnen de Ring en onder het IJ maximaal 400 deelscooters.

Vaste parkeerplekken om overlast tegen te gaan

Bewoners ervaren overlast van het parkeren van de deelscooters. We gaan samen met de aanbieders werken aan minder parkeeroverlast. Zo komen er straks meer vaste parkeerplekken in het centrum en De Pijp. Je kunt dan niet meer overal je deelscooter neerzetten. Ook op andere manieren gaan we parkeeroverlast verminderen.

750 deelbakfietsen met vaste parkeerplek

Vanaf de zomer komen er geleidelijk deelbakfietsen bij. Tot 750 deelbakfietsen in totaal. Samen met de stadsdelen gaan we kijken waar ze komen te staan. Er zijn nu 110 deelbakfietsen in de Rivierenbuurt en Oost, als proef. Deelbakfietsen hebben altijd een vaste plek waar je ze kunt halen en weer moet terugbrengen.

Enorme groei

De afgelopen 2 jaar is het aantal deelauto’s, -(bak)fietsen en -scooters flink gegroeid, naar bijna 5.000. Het aanbod groeit verder om nog meer Amsterdammers van aantrekkelijke vervoersopties te voorzien.

Meer weten: amsterdam.nl/deelvervoer

Bron: amsterdam.nl

 

Geef een reactie