Meer melkveebedrijven gaan voor zonnepanelen

Melkveehouders FrieslandCampina vergroten hun rol in de energietransitie. Het aantal melkveehouders dat de komende periode zonnepanelen krijgt via het FrieslandCampina Solar-programma is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Aanvankelijk zouden er 344 extra melkveebedrijven meedoen. Het zijn er uiteindelijk 462 geworden. Daarmee komt het totaal aantal deelnemers aan het FrieslandCampina Solar-programma uit op 772 melkveebedrijven. In totaal kunnen er nu 840.000 panelen worden geplaatst. Deze voorzien in de helft van de elektriciteitsbehoefte van de productielocaties en kantoren van FrieslandCampina in Nederland.

zonnepanelen

Afbeelding via frieslandcampina.com 

Meer dan 20.000 zonnepanelen per week

Het FrieslandCampina Solar-programma stimuleert melkveebedrijven om zonnepanelen op hun daken te installeren. De eerste daken zijn inmiddels door de leverancier GroenLeven opgeleverd. Zij willen eind 2018 50 daken gelegd hebben, en vervolgens het tempo verhogen naar 20 daken per week. Zo worden er wekelijks gemiddeld zo’n 22.000 zonnepanelen gelegd. De productie van zonnestroom wordt mede mogelijk gemaakt door een SDE+-subsidie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Elektriciteit voor twaalf procent Nederlandse huishoudens

Naast de 772 melkveebedrijven die meedoen in het Solar-programma, hebben de afgelopen jaren al meer dan 2.200 FrieslandCampina-leden op eigen initiatief zonnepanelen geïnstalleerd. Recent onderzoek van UvA-studenten laat zien dat er op de daken van FrieslandCampina-leden voldoende zonnestroom opgewekt kan worden om in 12 procent van de totale Nederlandse huishoudelijke elektriciteitsbehoefte te voorzien.

Bron: www.frieslandcampina.com

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign