Zonnepanelenactie leidt tot plaatsing van 900 panelen

Op verschillende plaatsen in de gemeente zijn de eerste zonnepanelen op daken gelegd die inwoners hebben gekocht na de inkoopactie die is gehouden. Honderden inwoners kwamen voor de zomer op de avonden af waar informatie werd gegeven over voordelen van panelen. Komende weken worden 900 zonnepanelen op daken gelegd en dat aantal neemt nog toe.

Panelen in een mooie zomer

Wethouder Kiki Hagen (Duurzaamheid) ging kijken bij de installatie van zonnepanelen bij Mijdrechtenaar Harrie Rutten. Rutten is blij dat de zonnepanelen nu geplaatst zijn. ,,Ik had het veel eerder moeten doen. Dan had ik geprofiteerd van de mooie zomer’’, zegt hij.

panelen

Niet alleen op het zuiden

Kiki Hagen is blij met zulke betrokken bewoners. ,,Zonnepanelen zijn de eerste stap naar een energie neutrale gemeente. Interessant is dat de investering in zonnepanelen al in zes jaar kan worden terug verdiend. En plaatsing is echt niet alleen maar interessant als je over een dak op het zuiden beschikt.’’ Reinier Schneider van het Energieloket: ,,Dat klopt. Zonnepanelen worden zelfs vaak op het oosten en westen gericht. De zon staat dan op de panelen als de vraag naar elektriciteit in huis het hoogst is.” Wethouder Hagen vervolgt: ,,Het is goed om te zien dat idealistische inwoners als Harrie Rutten de stap nu nemen! Ik ben benieuwd hoeveel inwoners als hij de offertes van Groenpand zullen tekenen.’’

Veel aanvraag

Op dit moment zijn 60 offertes getekend, goed voor de plaatsing van 900 zonnepanelen. Dat betekent een gemiddelde plaatsing van 15 zonnepanelen per offerte. 50 aanvragen voor offertes zijn nog in behandeling, maar er kunnen er nog meer volgen. Inwoners die een offerte van Groenpand hebben ontvangen en nog niet hebben gereageerd, worden verzocht dat zo snel mogelijk te doen.

Zon op boerendaken

Naast het project voor de plaatsing van zonnepanelen op daken bij inwoners loopt een project voor de plaatsing van panelen op daken bij bedrijven en boerderijen. Dit wordt uitgevoerd door het bureau Econnetic. Bedrijven met een grootaansluiting van meer dan 3 keer 100 Ampère kunnen de zonnepanelen zelfs gratis krijgen en goedkope stroom afnemen. Aanmelding kan tot 10 september bij Econnetic via website derondevenen.zonopbedrijfsdaken.nl.

Foto: © Heleen Sabel. Zonnepanelen

Bron: derondevenen.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign