Natuur en Milieufederaties ondertekenen Green Deal Groene Daken

Groene daken fantastisch voor leefomgeving

Tijdens de partnerbijeenkomst ‘Oogsten en zaaien’ hebben de Natuur en Milieufederaties in de lente van 2019 de Green Deal Groene Daken ondertekend. Met groene daken kunnen mensen een fantastische bijdrage leveren aan de energietransitie, klimaatadaptatie, biodiversiteit en een gezondere leefomgeving. Maar een groen dak is niet alleen goed voor de wereld. Het biedt ook voordelen voor de eigenaar: een sedumdak, bijvoorbeeld, verlengt de levensduur van het dak enorm. Het vervangen van een dak is niet goedkoop, dus dat is een welkom cadeautje. Ook de isolatiewaarde is enorm en houdt een groen dak ook het geluid beter buiten: het leefklimaat in de woning zal dus behoorlijk verbeteren.

Groene Daken 1

Groene daken: kennis en kunde

“In Flevoland is er erg veel dakpotentieel. Helaas blijven kennis en kunde op dit gebied achter op de mogelijkheden,” aldus Vera Dam, directeur van de Natuur en Milieufederatie Flevoland. “Bet het Enerigeloket Flevoland lichten wij bewoners sowieso voor over de mogelijkheden. In onze duurzaamheidswinkel in Lelystad staan ook al wat voorbeelden. Maar we zouden hier graag meer lokale en regionale ondernemers bij betrekken.”

Groene Daken 2

Nationaal Daken Plan

Komen er meer groene daken? Dat is wel de verwachting. Als nieuwe partners gaan de Natuur en Milieufederaties meebouwen aan de overgang naar een nieuw landelijk platform, dat dit jaar van start gaat als Nationaal Daken Plan. Binnen de Green Deal Groene Daken werken bedrijven, gemeenten, waterschappen, provincies, de rijksoverheid, NGO’s en kennisinstellingen samen om de duurzame voordelen van multifunctionele daken beter te benutten. De partners ontwikkelen succesvolle routes voor opschaling, zoals belastingvoordelen, betere gebouwlabels en innovatie van vraag en aanbod.

Groene Daken 3

Meer weten over uw dak?

Kom langs op een van de inloopspreekuren van het Energieloket Flevoland of check de online tool “verbeter uw inzicht”. In de bewonersverhalen laat het loket Flevolanders aan het woord die al duurzame, energiebesparende maatregelen hebben getroffen. Ook biedt het loket en overzicht van Flevolandse energiecoöperaties waaraan u kan meedoen. Wilt u op de hoogte blijven over energienieuws en andere zaken? Meld u zich dan aan op de nieuwsbrief van de Natuur en Milieufederatie Flevoland.

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag. Energieloket Flevoland helpt!

Bron: NMF Flevoland

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign