Nederlands succes tijdens een van ’s werelds grootste scholieren- en studentencompetities op TT Circuit Assen

Eco-Runner Team Delft is de winnaar van Shell Eco-marathon 2022. Het team, dat met zijn auto EcoXII deelnam in de Urban Concept klasse, wist omgerekend maar liefst 486 kilometer af te leggen op 1m3 waterstof. Zij lieten daarmee 11 uitdagers uit 5 verschillende landen achter zich. De eerste plaats van Team Eco-Runner was niet het enige Nederlandse succes deze week op TT Circuit Assen; Green Team Twente van de Universiteit van Twente en Team HAN Hydromotive van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen complementeerde het podium door respectievelijk 304 en 275 kilometer af te leggen.

succes 1

De deelnemers van Shell Eco-marathon Netherlands 2022. Foto via shell.nl

Nederlands succes

“Wij zijn ontzettend trots en blij met deze overwinning,” aldus Axel Stroeve, Team Manager Eco-Runner Team Delft. “Het hele team heeft hier een jaar lang naartoe geleefd en bloed zweet en tranen in de ontwikkeling van de auto gestopt. De overwinning is een kroon op dat harde werk en motiveert ons alleen maar meer om verder te gaan met het bouwen aan een innovatieve en duurzamere toekomst van mobiliteit.”

Na een heel schooljaar lang ontwerpen, bouwen en testen waren de teams klaar om met een ultra efficient voertuig hun innovatieve ideeën in de praktijk te brengen en zich te meten aan andere studententeams uit heel Europa. Voordat de auto’s het circuit op mochten, werden ze uitvoerig gekeurd door technische en veiligheids experts. In de competitie hadden de teams 4 pogingen om het beste resultaat te bereiken.

succes 3

Eco-Runner Team Delft wint Shell Eco-marathon, de Nederlandse teams Green Team Twente en HAN Hydromotive op plek 2 en 3. Foto via shell.nl

Over Shell Eco-marathon

Op de Shell Eco-marathon draait het allemaal om zo ver mogelijk rijden met zo min mogelijk energie. Het is een van ’s werelds meest uitdagende en grootste scholieren- en studentencompetities op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. Shell Eco-marathon heeft dit jaar wereldwijd acht fysieke evenementen, waarvan drie in Europa. Een van deze evenementen was het event van deze week op TT Circuit Assen. Ga voor meer informatie over de deelnemers, de historie en de competitie naar deze website.
Op deze pagina lees je de resultaten van alle teams.

Bron: shell.nl

 

One Response to Nederlands succes tijdens een van ’s werelds grootste scholieren- en studentencompetities op TT Circuit Assen

Geef een antwoord