Nieuwe AI tool biedt online shoppers duurzame alternatieven voor fast-fashion

Project Cece, een tech en mode start-up van drie Amsterdamse jonge vrouwen, gaat als eerste artificiële intelligentie (AI) van tech start-up Pixyle gebruiken om het vinden van duurzame alternatieven voor kleding makkelijker te maken. Met de nieuw gelanceerde tool is het mogelijk om eerlijke en duurzame alternatieven te vinden voor kleding uit een afbeelding. Zo kun je een foto van outfits of items uploaden op de site om vergelijkbare items te vinden die eerlijk en duurzaam geproduceerd zijn. Hiermee wordt het heel gemakkelijk een duurzaam alternatief te vinden voor kleding die online (bijvoorbeeld bij fast-fashion webshops of Instagram) of offline gezien is.

AI

Platform kleding van verschillende duurzame webshops

Project Cece is een platform dat kleding van verschillende duurzame webshops verzamelt op één website, zodat je via één plek toegang krijgt tot het gehele aanbod. Ze zijn hiermee een duurzame tegenhanger van online kledinggigant Zalando. Om de stap naar duurzame kleding nu nog makkelijker te maken slaat Project Cece de handen ineen met Pixyle: De AI start-up voor mode van Svetlana Kordumova (PhD in AI). Pixyle is deelnemer van het Rockstart accelerator programma en maakt het mogelijk om op e-commerce platformen vergelijkbare producten te vinden op basis van een geüploade foto. Hun doel is om mode ecommerce sites te helpen met het verbeteren van hun prestaties.

Beeldherkenning met een AI algoritme

Door de samenwerking met Pixyle, is Project Cece het eerste online kleding platform dat gebruik maakt van beeldherkenning met een AI algoritme om eerlijk en duurzaam geproduceerde alternatieven te vinden. Met de toenemende rol van social media bij het online shoppen, zal er steeds meer behoefte zijn om kleding te zoeken op basis van foto’s. Door deze functionaliteit aan te bieden hopen Project Cece en Pixyle meer mensen aan te zetten tot het maken van de bewuste keuze.

Samenvatting:

Duurzame kleding platform Project Cece (www.projectcece.nl) lanceert in samenwerking met AI startup Pixyle een tool om duurzame alternatieven te vinden voor kleding uit een afbeelding. Zo kunnen online shoppers een foto uploaden op de site om gemakkelijk vergelijkbare items te vinden die eerlijk en duurzaam geproduceerd zijn. Pixyle is een tech-startup die het mogelijk maakt om een foto of plaatje up te loaden naar een e-commerce website en de kleding te vinden die daar het meest op lijkt. In samenwerking met Project Cece, de startup die het online aanbod aan duurzame mode op één plek verzamelt, vind je dus voor elk kledingstuk dat je upload het duurzame alternatief!

Contact: Noor Veenhoven
info@projectcece.nl

Bron: Project Cece

 

Geef een reactie