Chr. Vermeer Transport duurzaam op weg met IVECO LNG

Een prachtig nieuw pand in Tilburg, focus op de diverse bedrijfsonderdelen en een gloednieuwe strategie. Dat zijn de ingrediënten waarmee Chr. Vermeer Transport de toekomst zonnig ziet. “We hebben niet de ambitie om te groeien maar gaan vooral voor beter en duurzamer.” Transport en logistiek zijn pijlers waarop Chr. Vermeer Transport draait zowel nationaal als internationaal. Al jarenlang weet het concern te groeien. “De crisis hakte er flink in, dat maakte dat we bepaalde keuzes maakten. Nu we weer adem hebben willen we terug naar de kern.” Hierbij hoort zeker de zorg voor het milieu. Duurzaam ondernemen is iets wat Christiaan ambieert. “Altijd gedaan ook! Ik weet nog dat ik naar mijn toen nog jonge kinderen keek en dacht; we moeten zuiniger zijn op onze planeet.”

Chr. Vermeer Transport

“Misschien waren we onze tijd té ver vooruit.” Nu, anno 2019, merkt Christiaan dat de transportwereld klaar is voor duurzaam. Foto via iveco.com 

Chr. Vermeer Transport: pionier

Christiaan dook in de wereld van alternatieve brandstoffen en werd een pionier op dat gebied. “Wij waren destijds het eerste transportbedrijf in Nederland dat gebruik ging maken van vloeibaar Biogas. Ondanks de kinderziektes en de hobbels op de weg durfden we dat aan.” Toen de crisis voor de tweede keer toesloeg gingen de principes van Christiaan even in de koelkast. “Het bleek in de markt toch vooral te gaan om prijs vechten, rijden voor het laagste tarief, zo snel en goedkoop mogelijk.” Peinzend: “Misschien waren we onze tijd té ver vooruit.” Nu, anno 2019, merkt Christiaan dat de transportwereld klaar is voor duurzaam. “Grote opdrachtgevers willen niet anders, subsidie regelingen zijn gunstig en het aantal tankstations is enorm gegroeid.” Met IVECO was het contact nog altijd goed. “Wij hebben dezelfde ambitie.”

IVECO en LNG

De ontwikkelingen hebben niet stil gestaan, IVECO heeft zijn positie als marktleider op het gebied van LNG nog verder weten uit te nutten. Hoge reductie van NOx en fijnstof en een motor die tot wel 75% stiller is dan diesel-trucks. “Met de aanschaf van twee nieuwe IVECO Stralis 400 LNG trucks en twee nieuwe Daily bestelwagens telt ons wagenpark nu negen IVECO’s waarvan zes LNG voertuigen.”

Ondernemersbloed

De sympathieke ondernemer vertelt hoe alles ooit begon. Over zijn vader die het bedrijf startte ver voor de oorlog, over zijn moeder die altijd koffie en een luisterend oor had voor de chauffeurs.
Het ondernemersbloed hebben zij doorgegeven aan hun kinderen. Als nakomertje had Christiaan een voordeel én een nadeel. Het pad was door zijn oudere broers al uitgestippeld, maar het leeftijdsverschil zorgde voor andere inzichten. “Ik ben een andere generatie. Automatisering is iets wat ik omarm en waar ik heilig in geloof. Mijn planners zijn steeds vaker jonge HBO-ers die ook verstand hebben van ICT.” Vanaf 2004 runt Christiaan zijn bedrijf samen met zijn vrouw Arianne Vermeer en is het bedrijf uitgegroeid naar 130 medewerkers. Sinds drie jaar is ook Dick van Rooy lid van de directie, hij is verantwoordelijk voor de vestiging in Beerse, België. “Wij hebben vroeger samengewerkt in het verleden en zijn elkaar nooit uit het oog verloren. Dick is dé man om onze Belgische vestiging te leiden.”

Auction Logistics

Naast Chr. Vermeer Transport is Christiaan grondlegger van Auction Logistics. “Dit is een logistieke dienstverlener op gebied van de veiling- en projectlogistiek. Denk aan veilingen waar online biedingen plaatsvinden, door ons in te schakelen hoeft zowel de consument als de ondernemer de deur niet meer uit. Wij verzorgen het gehele transport traject.” Chr. Vermeer noemt veilinghuis Troostwijk als belangrijke speler.

Netwerk Benelux

Ook Netwerk Benelux is een onderneming waar Chr. Vermeer Transport mede verantwoordelijk voor is. Dit is een samenwerkingsverband tussen diverse transport- en distributiebedrijven door heel Nederland. Het platform telt momenteel 12 partners die samen in staat zijn goederen binnen 24 uur te distribueren in de gehele Benelux. “Door samen te werken vergroten we de efficiëntie en rijden we minder lege kilometers. Hierdoor ontstaat kostenbeheersing wat uiteindelijk doorwerkt in de prijzen naar de klant. Maar het allerbelangrijkst; we zijn duurzaam bezig.”

Cross docking

Op de vraag hoe hij het bedrijf Chr. Vermeer Transport zou willen omschrijven antwoord hij stellig;
“Wij zijn een allround logistiek distributeur die de klant van A tot Z kunnen ontzorgen. Ons nieuwe pand in Tilburg is geheel duurzaam gebouwd en voorzien van duurzame energie; zo zijn er zonnecollectoren geïnstalleerd en maken we gebruik van een alternatieve warmtepomp.” Het nieuwe pand zal ingezet worden voor cross docking; verplaatsen van goederen zonder dat ze tussendoor worden opgeslagen, voor reguliere opslag en voor veiling logistiek.

Uit alles blijkt dat duurzaamheid voor Chr. Vermeer Transport een belangrijke pijler is. Op de nieuwe trucks prijkt niet voor niets de slogan; Duurzaam voor u op weg!

Wij van IVECO wensen Chr. Vermeer Transport nog vele veilige en bovenal duurzame kilometers.​

Bron: www.iveco.com

 

Geef een reactie