Nieuwe elektrische deelfietsen doen intrede in Groningen

Vanaf donderdag 1 september kunnen inwoners, forenzen, bezoekers en studenten in Groningen gebruik maken van de elektrische deelfiets. Deelfietsaanbieder GO Sharing biedt dan 200 deelfietsen aan verspreid over de stad. In de tweede helft van september voegt aanbieder Bolt daar 200 fietsen aan toe en in november volgen nog eens 200 fietsen.

deelfietsen

Foto via groningenbereikbaar.nl 

Snel, duurzaam en gezond

De elektrische deelfiets is een snelle, duurzame en gezonde manier om je te verplaatsen. Met de komst van de elektrische deelfiets in Groningen kan iedereen op elk moment gebruik maken van een elektrische fiets. Op die manier biedt het reizigers een extra mogelijkheid om zich op een duurzame en snelle manier binnen de gemeente te verplaatsen. Daarbij is de elektrische deelfiets een goede optie om vanaf het station, de bushalte of een P+R-terrein verder te reizen naar de eindbestemming. Ook kan de elektrische fiets uitkomst bieden voor studenten of werknemers die zich gedurende de dag tussen verschillende locaties moeten verplaatsen.

Virtuele hubs

De elektrische deelfietsen zijn te vinden op zo’n 200 hubs verspreid over de gemeente. Deze hubs zijn kleine, virtuele gebieden waar ritten met de deelfiets gestart of beëindigd kunnen worden. Ze zijn onder andere te vinden bij onderwijsinstellingen, het hoofdstation, de P+R-terreinen en de fietsenstallingen in de binnenstad. De fietsen zijn te gebruiken via de apps van Bolt en GO Sharing. Na het downloaden van de app en het aanmaken van een account zijn alle beschikbare fietsen in de app te vinden.

Eerdere initiatieven deelfietsen

Eerder werden er in Groningen op kleinere schaal al elektrische deelfietsen aangeboden. Zo waren er op P+R Hoogkerk een tiental elektrische ‘hubfietsen’ beschikbaar en kon men tijdens Operatie Julianaplein gebruik maken van de elektrische deelfietsen van aanbieder Bird. Met de komst van GO Sharing en Bolt is er voor een periode van in elk geval twee jaar een duurzaam reisalternatief beschikbaar in Groningen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het gebruik van de elektrische deelfietsen op de websites van GO Sharing en Bolt. Meer informatie over deelfietsen in Groningen vind je hier.

Bron: groningenbereikbaar.nl

 

Geef een reactie