Nieuwe Kornuit krat gemaakt van 100% plastic consumentenafval

Eerste krat ter wereld dat volledig is vervaardigd van gerecycled plastic consumentenafval: bierbrouwer Grolsch introduceert een nieuw krat voor haar pilsmerk Kornuit. Het krat lijkt op het eerste oog niet echt bijzonder, maar vanuit duurzaamheid is deze absoluut uniek. Het krat is namelijk volledig gemaakt van plastic consumentenafval. Grolsch brengt hiermee als eerste ter wereld een krat op de markt vervaardigd van 100% gerecycled consumenten plastic.

Kornuit

Eerste krat ter wereld dat volledig is vervaardigd van gerecycled plastic consumentenafval. Foto via koninklijkegrolsch.nl

Van afval tot nieuw Kornuit krat

Dagelijks gooit ieder van ons plastic consumentenafval weg. Het Kornuit krat is volledig van dít afval gemaakt. Het plastic consumentenafval wordt ingezameld, gesorteerd, gescheiden en vermalen. De lichte kunststoffen zoals polypropeen en polyetheen worden gedroogd, verzameld en opnieuw verwerkt tot kunststof. Het kunststof dat hieruit ontstaat, is ongekend sterk. En juist dit kunststof is gebruikt voor het Kornuit krat. Het krat voldoet aan alle benodigde specificaties en is door Grolsch gerealiseerd in samenwerking met DS Smith Plastics, de leverancier van het krat.

Genomineerd voor de Plastics Recycling Awards Europe 2018

Jaap Sühre, Marketing Manager Kornuit: “Op het gebied van duurzaamheid nemen we onze verantwoordelijkheid. We dagen onszelf daarbij uit en durven te experimenteren. Samen met DS Smith Plastics hebben we gekeken hoe we dit krat zo duurzaam mogelijk konden produceren. En het resultaat mag er zijn! Het Kornuit krat is genomineerd voor de Plastics Recycling Awards Europe 2018, in de categorie ‘Best Recycled Plastic Packaging Product’. Daar zijn we enorm trots op. Op 25 april worden de winnaars van deze awards bekendgemaakt. We zijn benieuwd!”

Volledig nieuw design

Het nieuwe krat maakt – samen met de nieuwe Kornuit fles – onderdeel uit van een volledig nieuw design voor Kornuit. Het pilsmerk was tot nu toe sterk gelinkt aan Grolsch, maar kan inmiddels prima op eigen benen staan. Kornuit gaat daarom verder onder een nieuw logo, waarbij vooral ook het hop icoon uit het logo een belangrijke rol gaat spelen. Dit hop icoon geeft op verpakkingen een doorkijk in de wereld van Kornuit. Zo zie je in het hop icoon onder meer mooie Kornuit festivalmomenten van het afgelopen jaar terug. Er komen vijf uitvoeringen van het hop icoon en daarmee ook vijf verschillende edities van de verpakkingen op de markt. Het geheel zorgt voor veel kleur en een nieuw, fris design.

Verkrijgbaarheid

De nieuwe Kornuit kratten stromen vanaf vandaag gefaseerd de markt in. Vanaf de eerste week van april worden ook de nieuwe blikken Kornuit gefaseerd uitgeleverd. De 6-packs met nieuwe flessen volgen vanaf 23 april aanstaande. Het pilsmerk Kornuit staat in de schappen bij verschillende supermarkten en slijterijen door het hele land en is verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden.

Bron: www.koninklijkegrolsch.nl

 

One Response to Nieuwe Kornuit krat gemaakt van 100% plastic consumentenafval

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign