Shell showt Starship supertruck

Een brandstofleverancier die een truck (mede) ontwerpt. Je verwacht het niet en toch is het zo. Shell presenteert op de Mid American Trucking Show haar Airflow Starship.

Airflow Starship

De Airflow Starship is een combinatie van truck en trailer, geheel ontworpen op zo efficiënt mogelijk omgaan met brandstof. Diesel, in dit geval, want de Airflow Starship is voorzien van een Cummins 15 liter motor, goed voor 400 pk en een koppel van 2508 Nm. De Airflow Truck Company ontwikkelde de truck voor en in samenwerking met Shell, ter promotie van haar Rotella-productlijn.

Starship 1

Afbeelding via ttm.nl

Duurzame mobiliteit

De combinatie, met 6×2 truck, ziet er fascinerend uit met een meer dan vloeiende stroomlijn. De cabine is gemaakt van 100 procent carbonfiber, de grill aan de voorkant kan worden gesloten. De combinatie beschikt over zonnepanelen op het dak van de oplegger die 5000 watt kunnen leveren aan het 48 volts accupakket, onder meer om de airco te laten draaien in de supergrote cabine. Minstens zo interessant is elektrische sleepas, die bij weggedeeltes bergop bij kan springen om de dieselmotor te ontlasten. Bergaf regenereert de as weer energie. De duurzame truck is voorzien van een systeem dat automatisch de bandenspanning monitort en bij te lage spanning wat lucht in de banden bijpompt.

Starship 2

Afbeelding via ttm.nl

De Airflow Starship truck moet volgens Shell en Airflow Truck Company kunnen zorgen voor efficiencywinst en CO2-reductie van 50 procent.

Bron: www.ttm.nl

 

One Response to Shell showt Starship supertruck

Geef een reactie