Nieuwsgierig naar de voordelen van elektrisch rijden?

Elektrische auto’s zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken, en deze populariteit zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Met de hoge benzineprijzen van tegenwoordig kiezen namelijk steeds meer mensen ervoor om hun auto in te ruilen voor een milieubewuster exemplaar. Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de vele voordelen van elektrisch rijden? Lees dan vooral verder, want in dit artikel lees je precies waarom je zou moeten kiezen voor een elektrische wagen.

Nieuwsgierig

Elektrisch rijden is beter voor het milieu

We weten allemaal dat autorijden niet bepaald goed is voor onze aarde. Toch hebben de meeste van ons een auto hard nodig. Gelukkig is elektrisch rijden een stuk minder vervuilend en daarom het perfecte alternatief. Elektrische auto’s gebruiken namelijk geen vervuilende stoffen, waardoor ze een stuk minder problematisch zijn voor onze planeet. Houd wel rekening met het soort stroom dat je gebruikt bij het opladen van je auto. Hoe groener de stroom, hoe milieuvriendelijk jouw auto! Gelukkig kun je een laadpaal thuis installeren. Op deze manier kun je jouw auto niet alleen ’s nachts opladen, maar kun je er ook voor zorgen dat er groene stroom wordt gebruikt.

Elektrisch rijden is uiteindelijk goedkoper

Oké, elektrische auto’s zijn vaak een stuk duurder dan benzineauto’s. Dit komt, onder andere, door de nieuwe technologie die wordt gebruikt tijdens het productieproces van deze elektrische auto’s. Het kopen van een elektrisch model kost je dus vaak meer geld dan het kopen van een normale auto. Maar je moet de aankoop van een elektrische auto zien als een investering in de toekomst. Elektrische auto’s schelen je namelijk honderden euro’s in benzinekosten, en de kosten voor een laadpaal thuis zijn niet zo duur als je misschien zou denken. Daarnaast vereisen de meeste elektrische auto’s ook een stuk minder onderhoud dan een benzineauto: er zitten immers minder bewegende onderdelen in de auto. Bewegende onderdelen kunnen makkelijker kapot gaan, dus hoe minder bewegende onderdelen, hoe minder onderhoud.

Nieuwsgierig 2

Elektrische auto’s zijn fiscaal aantrekkelijk

Gezien het feit dat elektrische wagens veel beter zijn voor het milieu, wil de Nederlandse regering het rijden in elektrische auto’s graag stimuleren. Zo hoef je bijvoorbeeld geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Dit kan je jaarlijks honderden euro’s schelen. Ook hoef je voor het aanschaffen van een elektrische auto geen aanschafbelasting te betalen: dit scheelt weer bij de aankoopprijs van een nieuwe auto. Wil je elektrisch rijden liever eerst uitproberen? Kies dan voor een leaseauto. Er zijn namelijk leasemaatschappijen die elektrische auto’s aanbieden met een bijtelling van 4% in plaats van de 22% die je betaalt voor benzine- en dieselauto’s. Wanneer je alles bij elkaar optelt is elektrisch rijden daarom niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee.

One Response to Nieuwsgierig naar de voordelen van elektrisch rijden?

  • Zon op Dak met Laadpaal. rijden op stroom van de Zon. geen benzine diesel. 6 km per kWh. Zonneparken langs snelwegen aangesloten op een Laadstation. een hectare produceert 1 miljoen kWh. 6 miljoen km.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign