Paus Franciscus krijgt pausmobiel op waterstof

Paus Franciscus is sinds vorige week de trotse bezitter van een Toyota Mirai, een wagen met een brandstofcel die op waterstof rijdt. De wagen, die al werd gebruikt tijdens zijn pausbezoek aan Japan, werd op de woensdagse algemene audiëntie overhandigd door een delegatie van de Japanse bisschoppenconferentie, de Japanse ambassadeur Seiji Okada bij de Heilige Stoel en twee vertegenwoordigers van Toyota Europa.

Paus

Toyota zet in op een ruim aanbod van voertuigen met lage emissie, onder meer ook elektrische en hybride wagens. © Toyota. Foto via kerknet.be

De Paus en het milieu

Het Mirai-model wordt sinds 2014 geproduceerd. Toyota blijft als een van de enige bedrijven ter wereld geloven in waterstof als een van de brandstoffen van de toekomst. Volgens een woordvoerder werd het bedrijf voor de gift aangemoedigd door de vele oproepen van paus Franciscus voor het milieu. De nieuwe pausmobiel is 5,10 meter lang en 2,70 meter hoog.

Mirai van Toyota

Sinds kort is er ook een nieuwe versie van de Mirai (Japans voor toekomst) beschikbaar in Japan en de VS. Vanaf 2021 zal dit nieuwe model ook in Europa beschikbaar zijn. Dankzij de grote brandstoftank heeft de milieuvriendelijke wagen met achterwielaandrijving een autonomie van 650 kilometer.

Paus 2

De gepersonaliseerde Toyota Mirai van de paus. © Toyota. Foto via kerknet.be

Waterstof tanken …

De paus heeft wel een praktisch probleem als hij effectief met de nieuwe wagen wil rijden. In heel Italië is er slechts één station waar waterstof kan worden getankt. Dat ligt in Bolzano … op iets minder dan 650 kilometer van het Vaticaan.

Door: Philippe Keulemans

Bron: Toyota/KNA
Via: kerknet.be

 

 

 

Geef een antwoord

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign