Plaatsing eerste kleine windmolen vanuit samenwerking

Kleine windmolen: de samenwerking tussen FrieslandCampina en E.A.Z. wind leverde direct veel enthousiaste reacties op bij de leden melkveehouders. Binnen twee maanden hebben bijna 400 geïnteresseerden zich aangemeld. Op donderdag 22 augustus werd de eerste molen vanuit dit project reeds geplaatst, op het boerenerf van Melkveebedrijf Poppe in Zwolle.

Kleine windmolen

De familie Poppe samen met de installateurs van E.A.Z. Wind en projectmanager farm energy FrieslandCampina. Foto via frieslandcampina.com

Kleine windmolen

Een E.A.Z. molen helpt bij het volledig voorzien in de eigen stroombehoefte, en kan goed gecombineerd worden met zonnepanelen. De combinatie van zon overdag en in de zomer en wind ’s nachts en in de winter zorgt voor een gelijkmatige energieopwekking.

FrieslandCampina CO2 neutraal in 2050

Hernieuwbare energie op het boerenerf speelt een belangrijke rol om dat doel te bereiken. Het Farm Energy-programma van FrieslandCampina is opgezet om leden-melkveehouders te stimuleren in de transitie naar groene energie. Naast grootschalige projecten als Solar en Jumpstart, biedt de zuivelonderneming sinds juni dit jaar zijn leden-melkveehouders de mogelijkheid tot het plaatsen van kleine windmolens om het eigen bedrijf zelfvoorzienend te maken van energie.

Opwek op het boerenerf real-time zichtbaar

Melkveehouder Poppe is niet de enige die actief bezig is met de energietransitie. Al ruim 2.500 leden-melkveehouders van FrieslandCampina wekken groene stroom op, en dit is in real-time te volgen op www.frieslandcampinaopwek.nl. Op goede dagen (veel wind en zon) wekken ze samen voor meer dan 150.000 huishoudens aan stroom op

Bron: frieslandcampina.com

 

One Response to Plaatsing eerste kleine windmolen vanuit samenwerking

Geef een antwoord

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign