Productie meelwormen minder uitstoot van methaan via Wadudu

Wadudu is bescheiden begonnen, maar heeft zich de afgelopen jaren flink uitgebreid. De organisatie groeit niet alleen, maar de productie ook. Daarnaast staat het streven van de organisatie naar kweken op een duurzame en innoverende manier altijd hoog in het vaandel. Het is al gebleken dat het kweken van insecten een proteïnevervanger en duurzamer is. Waaronder minder uitstoot van CO2, maar de productie van meelwormen verlaagt ook de uitstoot van methaan. Verbranding van deze stof is volgens de IPPC (The Intergovernmetal Panel on Climate Change) na koolstofdioxide de tweede grootste oorzaak van milieuvervuiling.

meelwormen

Foto door Heleen Sabel ©

Leiders van de negentien grootste economieën en de Europese unie (G20)

Alle leiders van de negentien grootste economieën en de Europese unie (G20) zijn al eerder deze week bijeen gekomen, om de klimaatcrisis te bespreken. Alle partijen willen zich inzetten om de aarde minder te verwarmen. De aarde mag maximaal 1.5 graad opwarmen, het is belangrijk om de gemiddelde tempratuur niet hoger dan 2 graden te laten stijgen.

Productie van meelwormen

Wanneer de focus meer op de productie van meelwormen ligt en meer wordt gekeken naar milieuvriendelijke consumptie van alternatieven (zoals meer kippen en vissen als middel voor biologisch voedsel) heeft dit niet alleen positieve impact in de agrarische cultuur. Tevens kan deze procedure ervoor zorgen dat de gemiddelde tempratuur niet stijgt.

meelwormen 2

Klimaat veranderen

Dit betekent dat het kweken van meelwormen een gunstige bijdrage levert, om het klimaat te veranderen en hierdoor de opwarming tegengaat. Wadudu blijft stappen ondernemen om duurzaam aan het werk te (blijven) gaan.

Bron: wadudu.eu

 

 

One Response to Productie meelwormen minder uitstoot van methaan via Wadudu

  • Google BSF. Black Soldier Fly. prachtige reportages over productie BSF proteine worldwide en toepassingen. Afrika, Indonesie, Zuid-Amerika. Ook van Wadudu.

Geef een antwoord