Signify verlicht 10 van de 12 voetbalstadions die deze zomer worden gebruikt in Rusland

Signify (Euronext: LIGHT), de wereldmarktleider in verlichting, maakte vandaag bekend dat zij 10 van de 12 voetbalstadions heeft verlicht die deze zomer worden gebruikt in Rusland. Het gaat om de stadions Luzhniki (Moskou), Krestovsky (Sint Petersburg), Fisht (Sotsji) en Ekaterinburg Arena (Jekaterinenburg) evenals de voetbalstadions in Kazan, Rostov aan de Don, Kaliningrad, Nizjni Novgorod, Volgograd en Samara.

Signify

De LED veldverlichting wordt onder anderen gebruikt in het Luzhniki Stadium. Foto via Signify

LED veldverlichting van Signify

De LED veldverlichting van Signify wordt gebruikt in de Ekaterinburg Arena. De state-of-the-art LED-verlichting voorziet voetballers en publiek van de beste kwaliteit licht die geschikt is voor 4K tv-uitzendingen en UHDTV super slow-motion herhalingen voor de honderden miljoenen televisiekijkers die alle acties op het veld tot in detail willen zien. De LED veldverlichting kan ook bestuurd en gesynchroniseerd worden met muziek om het publiek voor het begin van de wedstrijd amusement te bieden.

Grootste en meest innovatieve ledgevels in Rusland

De verlichting van de wereldmarktleider op dit gebied werd ook gebruikt om de gevels van stadions te verlichten. Dit draagt bij aan de sfeer voor de fans die de wedstrijden bijwonen. Een bijzondere installatie bevindt zich aan de buitenkant van het Luzhniki stadion in Moskou, waar een LED-dak van 39.000 vierkante meter werd geïnstalleerd. Het is één van de grootste en meest innovatieve ledgevels in Rusland. Deze gevel zorgt voor extra sfeer en entertainment voor de fans in de stad met bijzondere lichtshows voor, tijdens en na wedstrijden.

Wereldmarktleider in sportverlichting

“We hebben meer dan 80 jaar ervaring met het verlichten van sportevenementen en zijn wereldmarktleider in sportverlichting. Dankzij deze installaties kunnen fans en televisiekijkers overal ter wereld genieten van hun favoriete sport, terwijl de spelers op het veld profiteren van een optimaal zicht.” “We hebben meer dan 80 jaar ervaring met het verlichten van sportevenementen en zijn wereldmarktleider in sportverlichting”, zegt Sergey Karpov, hoofd sportverlichting van Signify in Rusland. “Dankzij deze installaties kunnen fans en televisiekijkers overal ter wereld genieten van hun favoriete sport, terwijl de spelers op het veld profiteren van een optimaal zicht.”

Sergey Karpov
Hoofd sportverlichting, Signify Russia

Signify werd de nieuwe bedrijfsnaam van Philips Lighting op 16 mei 2018. De juridische naam van Signify zal worden aangepast in de loop van begin 2019.

Bron: www.signify.com

 

Geef een reactie