Sodexo pakt plastic aan – op weg naar wegwerpplasticvrije restaurants

Sodexo heeft de weg ingezet om alle restaurants waar Sodexo in Nederland de catering verzorgt, volledig wegwerpplasticvrij te maken. Vanaf vandaag worden er geen nieuwe plastic wegwerpartikelen voor eenmalig gebruik zoals rietjes, roerstaafjes, koffielepels, bestek, borden, draagtasjes en saladebowls meer ingekocht voor haar circa 650 locaties.

Sodexo

Sodexo pakt dus direct na het ondertekenen van het Plastic Pact door. Door de omvang van Sodexo gaat het om grote aantallen én dus een grote impact.

20 procent minder plastic gebruiken

Met het Plastic Pact hebben Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) en 70 bedrijven en milieuorganisaties in februari van dit jaar de deal gesloten om 20 procent minder plastic te gebruiken, meer plastic opnieuw te gebruiken en al het nieuwe plastic voor 100 procent recyclebaar te laten zijn.

4 miljoen roerstaafjes

Door te stoppen met wegwerpplastic voorkomt Sodexo dat jaarlijks 800.000 rietjes, 4 miljoen roerstaafjes en 6 miljoen stuks bestek na eenmalig gebruik als afval eindigen. Het gebruik van andere plastic wegwerpartikelen wordt zoveel mogelijk voorkomen of, indien nodig, op verzoek vervangen door een duurzame variant, zoals papier, hout of PLA (biologisch afbreekbare kunststof op basis van bijvoorbeeld maiszetmeel).

Sodexo: samen plasticprobleem op lossen

Amir Bercovitz, Director Business Development van Sodexo: “De ambitie van het Plastic Pact kan alleen slagen als iedereen – van producent tot consument – zijn schouders eronder zet. Sodexo is in de positie om organisaties te helpen bij het plastic afvalvrij maken van hun bedrijfsrestaurants en facilitaire dienstverlening. Naast het stoppen met plastic wegwerpartikelen voor eenmalig gebruik en het verder reduceren van het gebruik van plastic doen we meer. We werken intensief samen met klanten en diverse duurzame startups, organiseren interne innovatie challenges rondom plastic en participeren in verschillende initiatieven waaronder de Plastic Design Challenge van Blue City en het consortium CircularOffice van de Economic Board Utrecht. Zo werken we aan schaalbare oplossingen om het plasticprobleem op te lossen.”

Bron: nl.sodexo.com

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign