SOLARWATT levert zijn eerste megawatt project op met MyReserve

SOLARWATT heeft het eerste megawatt opslagsysteem gerealiseerd met het MyReserve systeem. Het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) heeft 608 MyReserve batterijen gekoppeld. Daarmee is een groot opslagstation van ongeveer 1,5 MWh gerealiseerd. Het project is een prototype van een groot lithium-ionbatterijsysteem met lage operationele en onderhoudskosten. Het is nog een prototype maar zit dicht tegen een realiseerbaar product aan.

megawatt

Onze bijdrage aan het gigantische energieopslagproject van het KIT laat zien dat onze opslagsystemen klaar zijn om naar de megawattklasse te gaan,” zegt Dr. Olaf Wollersheim, Managing Director van SOLARWATT INNOVATION. “Omdat onze twee modulaire opslag-elementen kunnen worden geschaald, zijn ze de ideale oplossing voor de meest uiteenlopende toepassingen.

SOLARWATT MyReserve

De SOLARWATT MyReserve opslagsystemen zijn geschikt voor elke situatie. Als relatief klein en modulair systeem thuis of om op industriële schaal om hernieuwbare energie op te slaan. “Ons modulaire batterij-concept past bij uitstek bij onze toekomstgerichte productstrategie,” zegt Erik Frentz, die is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de MyReserve-opslagsystemen in de Benelux.

megawatt 2

Het Energy Lab 2.0 op KIT onderzoekt de interactie van componenten van toekomstige energiesystemen. Nieuwe benaderingen om energienetwerken te stabiliseren worden getest onder realistische omstandigheden. Een netwerk koppelt elektrische, thermische en chemische energiestromen, evenals nieuwe informatie- en communicatietechnologieën. Het doel is om een belangrijke bijdrage te leveren aan mondiale uitdagingen op het gebied van energie, mobiliteit en informatie.

Over SOLARWATT

SOLARWATT is marktleider in glas-glas zonnepanelen en een van ‘s werelds grootste leveranciers van elektriciteitsopslag. Het bedrijf werd opgericht in 1993 en heeft zijn hoofdkantoor in Dresden, Duitsland. Daarnaast is Solarwatt gevestigd in Nederland, Australië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 450 medewerkers in dienst en werkt samen met internationale organisaties als BMW, Bosch en E.ON.

SOLARWATT richt zich met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen op de particuliere en zakelijke markt. Via investeringsbedrijven is het bedrijf voor 99% in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

Kijk voor meer informatie op www.solarwatt.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign