Start aanleg eerste middelgrote zonneveld voor en door Edenaren

Zonnecentrale Meikade in Ede bestaat uit ruim 5000 zonnepanelen verdeeld over daken én een middelgroot zonneveld van ongeveer 2 hectare groot. Dat levert jaarlijks genoeg stroom op voor maar liefst 650 huishoudens. Zaterdag startte de aanleg van dit eerste middelgrote zonneveld in gemeente Ede. Inwoners kunnen nog steeds deelnemen aan project Meikade.

zonneveld

Foto via ede.nl

Middelgroot zonneveld

Op de Meikade heeft Coöperatie ValleiEnergie al 1.100 zonnepanelen op daken geplaatst. Nu begint ze met het plaatsen van 4.000 panelen op een stuk grond van 2 hectare. Samen met voorzitter Kees Donker van coöperatie ValleiEnergie, gaf wethouder Geert Ritsema het startsein voor de bouw door het plaatsen van een hazelaar. Deze hoort bij het landschappelijk inpassingsplan. Wethouder Ritsema: “Prachtig om te zien dat het eerste middelgrote zonneveld nu echt gerealiseerd wordt. De winst van de Meikade komt volledig bij onze eigen inwoners terecht: 100% lokaal eigenaarschap!”

Meedoen zonder investeren

Gemeente Ede wil dat ook inwoners met een lager inkomen voordeel kunnen hebben van duurzame energieprojecten zoals de Meikade. Daarom investeert gemeente Ede via een garantstelling mee in dit project. Deelnemers hoeven daardoor zelf geen geld in te leggen om mee te kunnen doen.

Alle Edenaren met een jaarinkomen tot maximaal € 40.024 (alleenstaand of als huishouden) komen in aanmerking. Ze stappen voor minimaal 3 jaar en maximaal 15 jaar over van hun oude energieleverancier naar ValleiEnergie. Per kWh verbruik ontvangen zij een korting op de stroomprijs: zo’n € 60-100 per jaar.

Laat je korting berekenen

Wethouder Geert Ritsema reikte zaterdag tijdens de open dag van zonnecentrale Meikade een bos rozen uit aan deelnemer Sylvie Smit. “120 Edenaren kunnen meedoen met project Meikade zonder te investeren. Sylvie en andere Edenaren maken al gebruik van dit aanbod, maar er is nog plek voor nieuwe deelnemers. Neem vrijblijvend contact op met Coöperatie ValleiEnergie om je korting te laten berekenen.”, aldus wethouder Ritsema.

Meer informatie

Deelname aan het Meikade veld is nog steeds mogelijk, al vanaf € 100,- met een rendement van 4% en een terugverdientijd van 11-12 jaar. Er zijn ook nog plekken over voor de regeling van gemeente Ede voor Edenaren met een jaarinkomen tot maximaal € 40.024 (alleenstaand of als huishouden). Kijk op www.valleienergie.nl/meikade voor meer informatie.

Bron: ede.nl

 

One Response to Start aanleg eerste middelgrote zonneveld voor en door Edenaren

  • Zonnepanelen met Inductiekoken. Keuken zonder gas. Koken op stroom van de Energie geproduceerd in Ede. Zonnepanelen met een Warmtepomp met Boiler, Verwarmen met stroom geproduceerd in Ede, Huis zonder gas. Laadstation en Laadpunten. Rijden op de stroom geproduceerd in Ede. mooi plan.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign