Startsein bouw nieuw energieneutraal sportgebouw campus Woudestein

De aannemingsovereenkomst tussen Stichting Erasmus Sportaccommodaties en Remmers Bouwgroep is getekend. Met deze handtekening is het startsein gegeven voor het bouwen van het nieuwe sportgebouw op campus Woudestein. Het nieuwe gebouw krijgt drie wedstrijdzalen, twee trainingszalen, een uitgebreide fitness-gelegenheid en een horecagelegenheid.

sportgebouw

Het nieuwe sportgebouw wordt een energieneutraal gebouw en de principes van circulair bouwen worden toegepast. Foto via eur.nl

Inspirerende plek

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) wordt eigenaar van het gebouw en Stichting Erasmus Sport gaat zorg dragen voor de exploitatie. “Het nieuwe sportgebouw wordt een inspirerende plek waar onze studenten en medewerkers kunnen sporten en ontspannen. Met dit nieuwe sportgebouw willen we aan de vraag van onze gemeenschap voldoen en sporten op de campus verder stimuleren”, aldus Roelien Ritsema van Eck, lid College van Bestuur van EUR.

Energieneutraal sportgebouw

Kenmerkend voor het nieuwe sportcomplex wordt de binnenstraat die twee bouwdelen met elkaar verbindt. De overdekte straat heeft een logistieke functie, maar is ook een ontmoetingsplek voor de gebruikers van het gebouw. Het sportgebouw is ook toonaangevend op gebied van duurzaamheid. EUR zet hiermee weer een stap op weg naar een duurzame en CO2 neutrale campus. Het nieuwe sportgebouw wordt een energieneutraal gebouw en de principes van circulair bouwen worden toegepast.

Bouwperiode

Het bouwen begint eind 2020 op het braakliggende terrein naast Sanders Building. In de periode daarvoor wordt de grond nog bouwrijp gemaakt. Een van de redenen voor de nieuwbouw is dat het aantal sporters dat zich meldt bij Erasmus SportOpent extern elk jaar flink groeit. In 2022 moet het nieuwe gebouw klaar zijn. Het huidige sportgebouw op de campus blijft voorlopig bestaan dus de sporters zullen nooit misgrijpen.

Bron: Erasmus Universiteit Rotterdam. eur.nl

 

One Response to Startsein bouw nieuw energieneutraal sportgebouw campus Woudestein

 • Energieneutraal met
  1 Zonnepanelen of PPA met Zonnepark.
  2 Inductiekoken in de Kantine
  3 Hoge Temperatuur Warmtepomp voor verwarming en warm water.
  4 Laadpalen op de Parkeerplaats.
  5 Elektrische auto’s.
  geen gas. klaar.

Geef een antwoord

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign