Sterrencast aangetrokken voor nieuwe serie over klimaatverandering

Een nieuwe dramaserie van Apple TV zal het thema klimaatverandering aantippen. De serie heet ‘Extrapolations “intieme, onverwachte verhalen over hoe de komende veranderingen op de planeet liefde, geloof, werk en familie zullen beïnvloeden”. De cast bestaat onder meer uit de sterren Edward Norton, Meryl Streep, David Schwimmer, Marion Cotillard, Sienna Miller, Kit Harrington, Tobey Maguire en Forest Whitaker.

over

Bron: Unsplash/Li-An Lim. https://unsplash.com/photos/ycW4YxhrWHM 

Van de makers van de hitserie de Morning Show

Andere sterren die we in de tv-serie zullen zien zijn bijvoorbeeld Indira Varma, Keri Russell, Cherry Jones, Michael Gandolfini, Gemma Chan, Tahar Rahim en Daveed Diggs. De show wordt geproduceerd door de makers van de hitserie The Morning Show, waarin Jennifer Aniston na vele jaren na Friends weer eens shattered naast Reese Witherspoon. Ook in Extrapolations zullen actuele thema’s niet geschuwd worden zoals in The Morning show, die over de Me Too beweging ging. Scott Z. Burns gaat de serie regisseren, produceren en heeft ook het script geschreven. Met de serie wil Burns klimaatverandering vanuit een dramatische hoek bekijken in plaats van de wetenschappelijke hoek. In de serie wil hij een antwoord geven op de vraag of wij ook als mensheid onszelf kunnen aanpassen aan de veranderingen die op ons afkomen. Voor veel mensen op aarde is klimaatverandering door natuurrampen als hitte, droogte en overstromingen al reden om hun leven aan te moeten passen.

Geen doorlopend verhaal

De website Late Night Streaming onthult dat de serie overigens geen doorlopend verhaal vertellen, zoals in Apple’s The Morning Show, maar iedere aflevering zal op zichzelf een verhaal vertellen over de effecten van de klimaatverandering op de mensheid. In de serie zullen David Schwimmer bijvoorbeeld een rabbijn spelen, neemt Kit Harrington een rol op als industriemagnaat en zien we Norton terug als wetenschapper. Het is nog niet bekend wanneer de serie te zien zal zijn bij de streamingdienst van Apple. Het is wel bekend dat de serie uit 10 afleveringen zal bestaan. De opnames zijn in oktober reeds begonnen in New York City.

Andere series en films over klimaat

Extrapolations is zeker niet de eerste serie of film over klimaat. Het is een thema dat ook vele andere regisseurs en documentairemakers heeft geïnspireerd. In het verleden waren er bijvoorbeeld rampen en science fiction-films zoals The Day After Tomorrow, met onder meer Jake Gyllenhaal die een verhaal vertelden over een aanval van ijs en sneeuw op New York. In een verder verleden was er ook een film Waterworld, met Kevin Costner, die het verhaal vertelde over een aardbol die bedekt was met water. Ook waren de natuurfilms met de Britse voice over David Attenborough een groot succes op onder meer Netflix, zoals de serie ‘Our Planet’.

 

 

Geef een reactie