Strategisch partnerschap voor Sioux & Lightyear

Innovatie & samenwerking is de sleutel tot duurzame mobiliteit. De auto-industrie staat aan de vooravond van een grote verandering. Wanneer Europa nog mee wil blijven doen, is investeren in duurzame mobiliteit, zoals e-mobility – van levensbelang. De solar car van Lightyear biedt een disruptieve oplossing. Deze elektrische gezinswagen, de Lightyear One, kan zichzelf opladen tijdens het rijden. Hiermee is schone mobiliteit niet langer afhankelijk van laadpalen. Middels een strategisch partnerschap met Lightyear is Sioux actief betrokken bij de ontwikkeling van deze revolutionaire wagen van de toekomst, zowel als investeerder en als technologiepartner.

Lightyear

Gerben Hilboldt en Lex Hoefsloot (vlnr). Foto via sioux.eu

Nieuwe bron van energie

Gerben Hilboldt, verantwoordelijk voor de automotive tak bij Sioux: “Lightyear gaat de automotive industrie op zijn kop zetten. Het succes van e-mobility was tot voorheen onlosmakelijk verbonden met smart grid development, aangezien het netwerk van oplaadpunten een voorwaarde is voor de adaptatie van elektrisch rijden op grote schaal. Lightyear denkt hier omheen, door het inzetten van een andere onuitputtelijke energiebron: de zon. De zonne-energie kan de wagen gelijk opladen, waardoor de afhankelijkheid van laadpalen verdwijnt. Dit betekent gratis rijden op zonne-energie, zeker in een zomer zoals we nu in Nederland beleven. Vanuit Sioux omarmen wij deze innovatieve ideeën. Niet alleen door een solar car te kopen en daarnaast nog geld te investeren, maar ook door echt in een vroeg proces mee te denken en werken. Hierin maken wij het verschil.”

Lightyear

Lex Hoefsloot, CEO Lightyear: “De concepten en ontwerpen zijn uitgewerkt, en de eerste investeringen zijn binnen. Volgende stap is executie richting productie. Sioux ondersteunt ons breed in softwareontwikkeling. Zij hebben een rijke ervaring in de automotive en helpen ons met de uitvoering van een duurzame auto, die niet alleen intuïtief voelt, maar ook zeer eenvoudig te bedienen is. Het daadwerkelijk meebouwen aan de Lightyear One getuigt ook van een ongekend vertrouwen in onze missie: om elektrische mobiliteit voor iedereen en overal toegankelijk te maken.”

De eerste tien prototypes zullen naar verwachting in 2020 gereed zijn.

Bron: www.sioux.eu

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign