Subsidie voor recyclingmachine van schildersbedrijf bespaart afval

Schildersbedrijf Kuurman uit Hoogezand krijgt een subsidie van € 33.000 voor een nieuwe mobiele recyclingmachine met een afzuigonderdeel. Het bedrijf is gespecialiseerd in het stralen van schepen, voordat een nieuwe verflaag aangebracht wordt. Met de nieuwe machine gaat dit sneller, beter en met minder afval. Door de investering verbetert het bedrijf zijn concurrentiepositie en komen er tot zes nieuwe arbeidsplaatsen bij.

recyclingmachine

Foto via provinciegroningen.nl 

Recyclingmachine en afval

De nieuwe machine gebruikt voor het stralen van schepen gietijzergrit dat bijna oneindig vaak opnieuw te gebruiken is. Hierdoor neemt de hoeveelheid gritafval met 98 procent af, waardoor er minder transportbewegingen nodig zijn. Ook daalt hierdoor het energiegebruik. Door de hogere productiesnelheid en lagere kosten kan Kuurman de lokale scheepswerven en industrie beter bedienen.

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidies komen uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.

Bron: provinciegroningen.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign