The Good Roll start crowdfundingsactie om 1 miljoen Euro op te halen

The Good Roll maakt sinds haar oprichting in 2017 duurzaam toiletpapier waarvan 50% van de netto-opbrengst wordt gedoneerd aan de bouw van toiletten in Afrika. Het toiletpapier is 100% boomvriendelijk en vrij van plastic, chloor en kleur- en geurstoffen. Ook biedt The Good Roll fairtrade toiletpapier van bamboe aan, en dit komt sinds kort uit een eigen fabriek in Ghana! Ofwel, The Good Roll maakt toiletpapier waarmee sociaal-maatschappelijke, economische en ecologische impact wordt gemaakt. En de ambitie is om nog veel meer impact te maken! Maar om dit te kunnen realiseren heeft The Good Roll financiële hulp nodig! Daarom is het Nederlandse bedrijf een crowdfundingsactie gestart waarbij het streefbedrag 1 miljoen Euro is in de vorm van een rentedragende lening.

The Good Roll

Founders Melle Schellekens (rechts), Sander de Klerk (midden) en Faisal Ahmed (co-founder The Good Roll Africa en teamcaptain in Ghana) links op de foto.

Doel crowdfunding: versterken team en meer zichtbaarheid

Het primaire doel van de crowdfunding is om het toegewijde team in de komende maanden verder te versterken en te professionaliseren en de processen en systemen nog robuuster te maken. The Good Roll anticipeert hierbij op de steeds groter wordende afzet van de producten en de doorlopende groei van het totaal aantal klanten. Daarnaast wordt het geld geïnvesteerd in een mediacampagne (radio, TV, online en print) om zo het merk nog zichtbaarder te maken in de markt. “We hebben gezien dat eerdere campagnes enorm veel toegevoegde waarde hebben geleverd en direct voor extra abonnees, stijgende verkopen in het retailkanaal en zelfs het business to business kanaal gezorgd hebben”, aldus Melle Schellekens, medeoprichter van The Good Roll.

Omzet verdubbelt ieder jaar

Sinds haar oprichting heeft The Good Roll de omzet jaarlijks verdubbeld tot vorig jaar (2021) bijna tweeënhalf miljoen Euro. Dit jaar verdubbelt het jonge bedrijf naar ca. vijf miljoen Euro. “Dat groeitempo willen we de komende 6-7 jaar vasthouden of zelfs versnellen. De snelle rekenaar begrijpt dat het streven van The Good Roll is om in 2028 ten minste driehonderd miljoen Euro omzet te behalen. Daarvoor gaan we met ons unieke eigen bamboeproduct de landsgrenzen over richting alle windstreken”, aldus Melle Schellekens.

The Good Roll 2

Samen impact maken via paper with a purpose

Rentepercentage van 4,5%

The Good Roll streeft ernaar om 1 miljoen Euro op te halen in de vorm van een rentedragende lening. Dat kan in uiteenlopende porties; van € 250 tot € 25.000 per persoon/deelnemer. De looptijd is vijf jaar. Hierbij lost The Good Roll je lening af in vier gelijke termijnen op de tweede, derde, vierde en vijfde vervaldag van de lening. Ofwel je krijgt de eerste termijn terug 2 jaar nadat je het geld hebt ingelegd, en de laatste termijn na precies vijf jaar.

Help mee om the world less shitty te maken!

The Good Roll is een zeer veelbelovende scale-up op gebied van paper with a purpose. Een onderneming die het waard is om te worden gesteund bij het realiseren van een mooie ambitie. Eens? Maak dan deel uit van het netwerk van financiële supporters door geld te lenen en steun The Good Roll in het streven ‘to make the world less shitty’.

Verkoopinfo: de producten van The Good Roll variëren van wc-papier tot en met keukenpapier, tissues en de Toilet Room Spray. Deze kun je bestellen via de webshop van The Good Roll. Het wc-papier vind je ook in de schappen bij onder andere: Getir, Gorillas, Jumbo, Pieter Pot, Picnic en steeds meer andere retail partijen.

Missie van The Good Roll

Veilige en schone toiletten voor iedereen! Met 50% van de nettowinst bouwt het bedrijf toiletten in diverse landen in Afrika.

Waarom The Good Roll

The Good Roll is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie. Er zijn wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten, één derde (!) van de wereldbevolking. Daarnaast worden er dagelijks 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier.

Schrikbarende cijfers die Melle en Sander hebben geïnspireerd tot het ontwikkelen van The Good Roll; een initiatief waarmee beide problemen worden aangepakt. Een uniek Nederlands win-win concept: een 100% boomvriendelijke toiletrol, gemaakt van gerecycled papier, waarmee het bedrijf zoveel mogelijk mensen toegang wil geven tot veilige en schone toiletten.

The Good Roll

De rollen zijn gemaakt van 100% gerecycled Europees papier, dus boomvriendelijk. Daarnaast zijn ze ook zacht en stevig. Ook zijn de rollen voorzien van het EU Ecolabel en vrij van chloor en kleur- en geurstoffen. Maar bovenal is The Good Roll een merk dat toiletten bouwt. Daarom gaat 50% van de nettowinst naar de bouw van toiletten in diverse landen in Afrika. Inmiddels is er ook een The Good Roll kantoor in Ghana en eerder dit jaar ontving The Good Roll niet alleen de ISO-9001 en -14001 certificering maar ook het B Corp-certificaat!

Sociale onderneming en werkplek

The Good Roll wil, naast een duurzaam product, ook een directe maatschappelijke bijdrage leveren. Daarom werkt het bedrijf met een sociale onderneming voor het wikkelen en verpakken van een deel van de producten. Op deze manier biedt The Good Roll werk en begeleiding aan meer dan 75 mensen!

Vegen met The Good Roll heeft serious impact

Door te vegen met The Good Roll zijn er inmiddels 859 bomen bespaard, 213 wc’s gebouwd!

Kijk voor meer informatie op de website van The Good Roll.

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign