Top 5 meeste betaalbare elektrische auto’s van 2020

Een veelgebruikt argument is dat elektrische auto’s nog te veel kosten en elektrisch rijden daarom niet aantrekkelijk zou zijn. Dit is zeker waar voor de eerste generatie elektrische auto’s maar anno 2020 kun je ze een stuk voordeliger aanschaffen. Met een aantal gloednieuwe modellen erbij zetten wij de top 5 meest betaalbare elektrische auto’s op een rijtje:

Skoda CITIGO 23.290 euro

De Skoda CITIGO wordt begin 2020 verwacht maar wekt nu al veel interesse. Met een vanaf prijs van 23.290 euro en een actieradius van 200 kilometer is dit een zeer betaalbare stadsauto. De laadtijd is zo’n kleine 5 uur. Als je een kleine betaalbare maar stijlvolle auto zoekt zit je dus goed met de Skoda CITIGO.

elektrische auto’s

(foto Skoda CITIGO)

SEAT Mii Electric 23.400 euro

De SEAT Mii Electric is luxe uitgerust met sportstoelen (alleen voorin) voor een extra dynamisch gevoel. Met bagageruimte van 250 liter kan je rustig groot inkopen bij de supermarkt. Als je iemand moet helpen verhuizen is hij misschien iets minder geschikt. De Mii beschikt ook nieuwe technische snufjes zoals verkeersbordherkenning (erg veilig) en automatische airconditioning (erg comfortabel). Met een actieradius van 200km is de Seat Mii het meest geschikt voor stadsverkeer maar niet zozeer voor de lange forens.

(foto seat mii electric)

Volkswagen e-Up 23.476 euro

De elektrische versie van de Up zal veel interesse wekken. Ja hij is een stuk duurder dan de benzine variant maar je kan tot 1500 euro per jaar besparen door elektrisch te rijden. Je betaalt namelijk geen wegenbelasting en elektrisch opladen is goedkoper dan tanken. Je hebt daarnaast het stijlvolle uiterlijk van de Up maar zonder de CO2 uitstoot.

(foto van de Volkswagen e-Up)

De Volkswagen e-Up wordt verwacht in januari 2020

MG ZS EV 33 29.900 euro

De MG ZS EV is een luxe volledig elektrische SUV / Crossover. Door zijn grotere formaat is hij zeer geschikt als gezinsauto maar zakelijk kom je er ook goed mee voor dag. De standaarduitvoering is uitgerust met adaptive cruise control en lane assist. Dat zijn functies die je normaal gesproken pas in een luxere uitvoering zou verwachten. Veel waar voor je geld dus. Als je de auto zakelijk leaset hoef je maar 4% bijtelling te betalen voor modellen van 2019 en 8% voor 2020. Je kan de MG ZS EV zakelijk leasen vanaf 330 per maand.

(foto van de MG ZS EV)

Mazda MX 30 34.000 euro

Misschien lijkt deze auto wat prijzig met een prijskaartje van 34.000 euro maar toch zit de MX 30 in dezelfde prijsklasse als de (niet elektrische) Mazda CX5. Met een futuristisch uiterlijk en een zeer luxe binnenkant heb je aan de Mazda een indrukwekkende auto. Zeer geschikt voor de ondernemer die een luxe duurzame auto wilt rijden maar niet de prijs van een Tesla (model 3) wilt betalen. Als een actieradius van 200km toereikend is heb je een de Mazda MX 30 een indrukwekkende auto.

(foto van de Mazda MX 30)

Geef een reactie