Total gaat 20.000 nieuwe EV-laadpunten installeren en exploiteren

EV-laadpunten:  ‘Metropool Regio Amsterdam Elektrisch’ (MRA-E) heeft de grootste concessieovereenkomst in Europa voor openbare laadpunten voor elektrische voertuigen toegekend aan Total. Op basis van deze overeenkomst gaat Total de komende jaren 20.000 nieuwe laadpunten installeren en exploiteren binnen de grenzen van de drie provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht (met uitzondering van de steden Amsterdam en Utrecht). Dit nieuwe contract beoogt de explosieve vraag naar openbare laadpunten in Nederland aan te pakken. Het oplaadnetwerk voor Elektrische Voertuigen (EV) strekt zich uit over een gebied met 3,2 miljoen inwoners en dekt ongeveer 15% van de huidige vraag naar EV-laadpunten.

EV-laadpunten

EV-laadpunten voorzien van 100% duurzaam opgewekte energie. Foto via total.nl 

Meer dan 4500 beschikbare openbare laadpunten

De omvang van de opdracht – de grootste ooit in Europa – vloeit voort uit het succes van de al beschikbare EV-laadoplossingen binnen de MRA én van Totals expertise met de installatie, exploitatie en het beheer van grote openbare EV-laadnetwerken. De speciale EV-unit binnen Total Nederland, PitPoint clean fuels*, was al de belangrijkste laadpuntenexploitant in de MRA-E regio met meer dan 4500 beschikbare openbare laadpunten. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht, profiteerden de lokale gemeenten van deze synergie wat hen enorm veel werk bespaarde. De huidige overeenkomst stelt hen in staat om de komende jaren probleemloos het aantal laadpunten te vergroten.

EV-laadpunten voorzien van 100% duurzaam opgewekte energie

Het laadpuntennetwerk zal worden voorzien van 100% duurzaam opgewekte energie (zon en wind) uit Nederland. Daarnaast gaat Total de productie van nieuwe duurzame energie organiseren in de MRA-regio zelf en wordt geleverd aan het MRA-laadpuntennetwerk. Dit stelt EV-automobilisten in staat hun elektrische voertuigen op te laden met duurzame en lokaal opgewekte energie. In de overeenkomst is verder opgenomen dat Total ook slimme laadtechnologieën zal gaan ontwikkelen en implementeren. Dit maakt zowel een stabiel netbeheer mogelijk ten tijde van hoog elektriciteitsverbruik alsook efficiënt laden wanneer duurzame energie beschikbaar en betaalbaar is.

“Dankzij de aanpak door MRA-E, overheden en particuliere bedrijven, kunnen we samenwerken en het elektrisch vervoer stimuleren. Samen op weg naar schone lucht!” verklaarde Maarten Linnenkamp, Project Manager Elektrische Mobiliteit bij MRA.

Grootste Europese openbare aanbestedingscontract voor laden elektrische voertuigen

“We zijn er trots op dat MRA-E het grootste Europese openbare aanbestedingscontract voor het laden van elektrische voertuigen aan ons heeft toegekend.” benadrukt Alexis Vovk, President van Marketing & Services en lid van het uitvoerend comité bij Total. “Door de ervaring en de nalatenschap van ons PitPoint-team te combineren met Totals expertise in het EV-laden en in zonne-energie, waren we in staat een innovatief aanbod te doen dat aan de behoeften van zowel MRA-E als toekomstige gebruikers voldoet. Dat Total de Nederlandse EV-automobilisten zo’n betrouwbaar netwerk en dienstverlening gaat aanbieden, gevoed door schone en hernieuwbare elektriciteit, is voor ons een belangrijke en ongekende stap naar duurzame mobiliteit.”

*Sinds 1 januari 2020, zijn de diensten van dochteronderneming PitPoint samengevoegd met die van Total.

Over Metropool Regio Amsterdam Elektrisch

Het project is een samenwerkingsverband van overheden in de regio met als doel het elektrisch vervoer in de drie provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht en de gemeenten in deze provincies te stimuleren. Ongeveer 3,2 miljoen mensen, meer dan 18 procent van de Nederlandse bevolking, woont binnen dit gebied. Het is het meest robuuste economische gebied van Nederland.

Over Total

Total is een toonaangevende speler in de energiesector die brandstoffen, aardgas en koolstofarme elektriciteit produceert en op de markt brengt. Al onze 100.000 medewerkers zetten zich in voor energie die veiliger, betaalbaarder en schoner is én toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen. We zijn actief in meer dan 130 landen en het is onze ambitie om de grootste te worden in verantwoorde energie.

Over Total Nederland

Total Nederland N.V. coördineert de marketing, distributie en verkoop van brandstoffen en smeerolieproducten in Nederland. Het bedrijf telt ongeveer 200 medewerkers. Total heeft momenteel circa 350 tankstations in Nederland. Daarnaast verkoopt Total brandstoffen aan handelaren en professionele eindverbruikers. Smeermiddelen worden verhandeld onder de merknamen TOTAL, ELF en TOTAL AGRI.

Bron: total.nl

 

Geef een reactie