TotalEnergies en Air Liquide bundelen krachten om een netwerk van meer dan 100 waterstofstations voor vrachtvervoer in Europa te ontwikkelen

TotalEnergies en Air Liquide kondigen de oprichting aan van een 50/50 joint venture voor de ontwikkeling van een netwerk van waterstofstations voor vrachtwagens op belangrijke Europese verkeersaders. Dit initiatief zal de toegang tot waterstof makkelijker maken en aldus het gebruik ervan voor goederenvervoer ontwikkelen en de waterstof sector verder versterken.

TotalEnergies

Foto via services.totalenergies.nl

Meer dan 100 waterstofstations installeren

De partners willen in de komende jaren meer dan 100 waterstofstations installeren op de grote Europese verkeersassen in Frankrijk, de Benelux en Duitsland. Deze stations, onder de merknaam TotalEnergies, zullen zich op belangrijke strategische routes bevinden.

Deze overeenkomst zal leiden tot de oprichting van een belangrijke speler op het gebied van waterstoftankoplossingen en bijdragen tot het koolstofarm maken van het wegtransport in Europa. De twee bedrijven zullen hun knowhow en expertise combineren op het vlak van infrastructuur, waterstofdistributie en -mobiliteit:

  • TotalEnergies zal bijdragen met zijn expertise in de exploitatie en het beheer van tankstations en de distributie van energie aan BtoB-klanten.
  • Air Liquide zal bijdragen met haar technologische expertise en beheersing van de volledige waterstofketen.

De joint venture, die gezamenlijk zal worden beheerd door TotalEnergies en Air Liquide, zal instaan voor de investering, de bouw en de exploitatie van deze stations, en zal ook waterstof op de markt aankopen en verdelen aan haar klanten in de transportsector.

TotalEnergies:

“Na de recente ondertekening van een partnerschap voor de productie van hernieuwbare en koolstofarme waterstof op ons “Grandpuits Zero Crude Platform”, kijken we ernaar uit om opnieuw onze krachten te bundelen met Air Liquide en onze gezamenlijke inspanningen voor het decarboniseren van de mobiliteit voort te zetten. Als pioniers in waterstofmobiliteit zijn we overtuigd van de noodzaak om nu een heavy-duty netwerk uit te bouwen waarvan onze klanten zullen profiteren”, zegt Thierry Pflimlin, President Marketing & Services van TotalEnergies. “Dit nieuwe partnerschap met Air Liquide zal ons in staat stellen onze ontwikkeling in de hele waterstofketen voort te zetten.”

Air Liquide Groep

Matthieu Giard, vicevoorzitter en lid van het Uitvoerend Comité van de Air Liquide Groep, en verantwoordelijk voor de waterstofactiviteiten, benadrukt: “Waterstof biedt duidelijke voordelen voor zware mobiliteit. Om het grootschalig gebruik ervan te bevorderen, is het absoluut noodzakelijk de ontwikkeling van tankinfrastructuur te versnellen en voertuigfabrikanten en transportfirma’s een voldoende dicht netwerk van stations aan te bieden. Dat is precies de ambitie van deze joint venture, die zal beschikken over de complementaire expertise van Air Liquide en TotalEnergies. Als marktleider sinds meer dan 60 jaar, en met unieke knowhow en technologieën, is Air Liquide een belangrijke speler om de ontwikkeling van waterstof – een sleutelelement voor het realiseren van een koolstofarme samenleving – te versnellen.”

Planning

De twee partners plannen de oprichting van hun joint venture in 2023, onder voorbehoud van het tijdig afronden van de nodige contractuele documenten en de ontvangst van de nodige wettelijke toelatingen.

Bron: services.totalenergies.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign