Tuinmeubelshop laat volkunststof tuinmeubelen recyclen door Milieu Service Nederland

Tuinmeubelshop gaat tuinmeubelen van volkunststof recyclen in samenwerking met Milieu Service Nederland. Hiervoor hebben ze een overeenkomst getekend.

Volkunstof is een harde kunststof, gemaakt van hoogwaardig materiaal; het is waterproof en het heeft een lange levensduur. De ervaring van Tuinmeubelshop is dat veel consumenten de volkunststof tuinmeubelen vervangen voor nieuwe tuinmeubelen. “Dat heeft ons aan het denken gezet met als gevolg dat we zijn gaan brainstormen over hoe wij deze tuinmeubels op de meest duurzame en milieuvriendelijke wijze kunnen recyclen”, zegt Arjan van Maren van Tuinmeubelshop.

Tuinmeubelshop

Van Maren kwam op het idee om de producten te recyclen wanneer hun levensduur erop zit. Wanneer klanten nu een nieuwe tuinset kopen in een van hun twaalf megastores, haalt Tuinmeubelshop de oude tuinset op; die zorgt ervoor dat deze weer wordt verwerkt tot grondstof. Verder wordt het mogelijk om de volkunstof meubels in te leveren bij het warehouse in Tiel.

Van gebruikte tuinmeubel naar nieuwe grondstof

Bij recycling worden de meubelen machinaal in kleine stukjes gehakt, waarbij eventuele vervuiling worden verwijderd. Vervolgens wordt dit verwerkt tot een granulaat, waarvan weer nieuwe producten worden gemaakt. Hierdoor is de productiestroom circulair.

Een enthousiaste samenwerking

Tuinmeubelshop heeft veel energie gestoken in het vinden van de juiste partner. Na een grondige analyse werd uiteindelijk Milieu Service Nederland gekozen als meest groene inzamelaar.

Van Maren: “Wij zijn erg enthousiast over onze samenwerking met Milieu Service Nederland. Mede ook door lokaal met andere partners te werken kunnen zij alles groen en milieubewust doen. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid om de kunststof op een manier te recyclen die in Nederland het meest milieubewust is.”

Martin Heidekamp van Milieu Service Nederland: “Wij zijn ontzettend blij dat wij met Tuinmeubelshop tot een samenwerking zijn gekomen. We hopen met deze vooruitstrevende samenwerking het startschot te geven voor het meest groene buitenleven.”

 

One Response to Tuinmeubelshop laat volkunststof tuinmeubelen recyclen door Milieu Service Nederland

Geef een reactie