Vandenborre Winnaar Hansa Green Tour Start-Up Challenge 2018

Vandenborre Energy Systems uit België is de winnaar van de Hansa Green Tour Start-Up Challenge 2018. Met een nieuwe innovatieve oplossing voor het opslaan van duurzaam opgewekte energie in waterstof voor thuisgebruik is de Solenco Powerbox een veelbelovende oplossing voor bestaande woningbouw om van het gas af te gaan zonder dure woningaanpassingen.

Vandenborre

De Solenco Powerbox

Met de Solenco Powerbox kan de energietransitie om woningen van het gas af te halen in een stroomversnelling komen. De Solenco Powerbox is een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel zonder emissie. De ‘missing link’ voor het verduurzamen van bestaande woningen. De techniek is getest, de werking ervan bewezen en het product is klaar voor productie en opschaling. De potentiële impact is heel groot, vooral in die landen waar langere winterperioden zijn waarin weinig zonne-energie kan worden opgewekt en er juist in die periode een langdurige warmtevraag is zoals in onze Hanze regio in Noordwest Europa. Met name voor oudere bestaande woningen die niet optimaal geïsoleerd zijn is dit een hele mooie oplossing omdat warmtepompen en lage temperatuurverwarming dan vaak een te hoge investering vragen. Daarnaast is de Solenco Powerbox in staat om een overschot aan zelf opgewekte duurzame energie slim terug te leveren bijvoorbeeld aan een elektrische auto. Dat maakt deze oplossing aantrekkelijk voor steeds meer mensen die elektrisch willen (gaan) rijden en kan zo bijdragen aan het ontlasten van het electriciteitsnetwerk.

Hansa Green Tour 5 – 9 juni 2018

Van 5 – 9 juni 2018 vindt de 9e editie van de Hansa Green Tour plaats, de jaarlijkse internationale netwerktour voor duurzaamheidsprofessionals van Nederland naar Duitsland en Denemarken. Deelnemers rijden met elektrische en/of alternatief aangedreven voertuigen (bijv. waterstof of groengas) langs diverse interessante duurzame initiatieven en netwerkbijeenkomsten in de ‘Hansa’ regio in Noordwest Europa. De winnaar van de Hansa Green Tour Start-Up Challenge krijgt de gelegenheid om zijn/haar product te presenteren aan geïnteresseerde bedrijven en overheden in Nederland, Duitsland en Denemarken. De Hansa Green Tour Start-Up Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door Groene Zaken, het grootste online platform voor duurzame bedrijven in Nederland.

De 9e editie van de Hansa Green Tour 5 – 9 juni start dit jaar op dinsdagavond op Schiphol met een kick-off netwerkdiner. Woensdag 6 juni start de netwerktour voor een route langs duurzame initiatieven en netwerkbijeenkomsten via Wolvega, Groningen, Bremen, Hamburg en Jardelund naar de eindbestemming, het duurzame Deense eiland Æro. Voor meer informatie over deze 9e editie of deelname kunt u terecht op onze website of bellen met Roel Swierenga op telnr. 06-55567218.

Vandenborre 2

 

Geef een reactie