Investering Holthausen Groep zorgt voor nieuwe markt

Holthausen Groep gaat investeren in de ontwikkeling van een nieuwe lichtgewicht waterstofgasfles. De fles die slechts 15 kg weegt, is goed voor 0,55 kg waterstof en zal worden toegepast bij voertuigen zoals heftrucks, veegwagens, grasmaaiers en fluisterbootjes. De investering leidt tot een nieuwe markt voor het bedrijf en zal uiteindelijk zorgen voor meer omzet en 3 fte extra aan werkgelegenheid (MBO). De provincie Groningen draagt € 50.000 bij aan deze investering.

Holthausen Groep

Holthausen Groep gaat investeren in de ontwikkeling van een nieuwe lichtgewicht waterstofgasfles. Foto: Holthausen Groep

Holthausen Groep

De Holthausen Groep is gevestigd in Hoogezand. Daar zijn ongeveer 25 medewerkers dagelijks bezig met het transport, de op- en overslag en het vullen van gasflessen voor de industrie, zorg en recreatiesector. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot marktleider op dit gebied.

Innovatief én duurzaam

Holthausen Groep zet fors in op waterstof en andere duurzame brandstoffen. In 2016 is speciaal daarvoor Holthausen Clean Technology opgericht. Clean Technology houdt zich bezig met de ombouw van mobiliteit naar waterstof. Van de lichtgewicht waterstof gasfles worden er eerst 100 stuks geproduceerd en ingezet in diverse pilotprojecten. Bijvoorbeeld in een pilot waar grasmaaiers van een nieuwe waterstof gasfles worden voorzien. Directeur/eigenaar Stefan Holthausen is positief gestemd: “Als de pilots goed verlopen, zullen we op termijn meer werktuigen en voertuigen kunnen ombouwen. Uiteindelijk zal dit leiden tot meer omzet en meer arbeidsplaatsen in onze provincie.”

Groningen@Work

Groningen@Work is het programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. Het doel hiervan is om de economie te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers aan deel kunnen nemen of een beroep op kunnen doen. De bijdrage die Holthausen krijgt uit de subsidieregeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen 2 is onderdeel van Groningen@Work.

Bron: groningerkrant.nl

4 Responses to Investering Holthausen Groep zorgt voor nieuwe markt

Geef een reactie