Verse producten uit de regio nu duurzaam thuisbezorgd

De omschakeling naar bewust gezond en vers eten met producten uit de eigen omgeving wil Burgerboerderij de Patrijs in Zutphen, Vorden en Lochem gemakkelijker maken. Daarom werken de Patrijs en Fietskoeriers Zutphen nu samen, zodat de versproducten ook – zo duurzaam mogelijk – kunnen worden thuisbezorgd. De Patrijs wil een gangbaar melkveebedrijf met honderdzestig koeien, aan de Hengeloseweg in Vorden, overnemen om die te transformeren tot een natuurinclusief, ecologisch gemengd bedrijf met zeventig koeien. “Onze producten willen we verkopen aan mensen uit de directe omgeving, die lid worden van de boerderij”, legt Maarten van Leeuwen van De Patrijs uit.

producten

Maarten van Leeuwen (links) van Burgerboerderij de Patrijs en Martijn Rozendal van Fietskoeriers Zutphen werken samen. Van Leeuwen: “Voor onze leden is dat gemakkelijk en super duurzaam”. (foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)

Verse producten uit de omgeving

Hoewel de initiatiefnemers van De Patrijs de melkveehouderij nog niet hebben overgenomen, zijn ze al wel volop bezig met de productie van onder meer kaas, yoghurt en melk. Deze eigen producten worden aangevuld met die van duurzame boeren uit de directe omgeving. “Zo kunnen we onze eerste leden nu al voorzien van mooie versproducten én onze eerste omzet maken. Dit geeft aan de toekomstige financiers van de boerderij het vertrouwen dat wij ook daadwerkelijk deze directe afzet kunnen realiseren.”

Milieuvriendelijk

Leden hebben al, met behulp van een app, zeven dagen per week toegang tot de verslokalen in Zutphen en Vorden om daar de versproducten te halen. In de toekomst komen er locaties bij in Eefde, Lochem en Ruurlo. “Zo hoeven onze leden niet altijd naar de boerderij te komen. Als extra service kunnen zij hun producten nu ook twee dagen per week laten bezorgen in Zutphen, Vorden en Lochem.” Geheel passend bij het gedachtegoed van De Patrijs is hiervoor de samenwerking met Fietskoeriers Zutphen gezocht. “Voor onze leden is dat gemakkelijk en super duurzaam”, benadrukt Van Leeuwen. Martijn Rozendal van Fietskoeriers Zutphen: “Het is voor ons stimulerend om de samenwerking aan te gaan met een bedrijf dat net als wij duurzaamheid en milieuvriendelijk werken hoog in het vaandel heeft staan. We springen daarom graag op de bakfiets en rijden met plezier in onze elektrische bestelwagen om de klanten van De Patrijs in Zutphen, Lochem en Vorden hun kratje ‘groen, gezond en lekker’ te bezorgen.”

www.depatrijs.eco

 

Geef een reactie