Volkswagen komt met powerbank voor elektrische auto’s

Volkswagen heeft op de autosalon van Genève een vrijwel productierijpe designstudie van zijn flexibele laadstation gepresenteerd. Door de compacte afmetingen is deze ‘powerbank voor elektrische auto’s’ op elke gewenste plek neer te zetten. De powerbank is te verbinden met het elektriciteitsnet, maar ook zonder deze verbinding kunnen vier auto’s tegelijkertijd worden geladen, waarvan twee via gelijkstroom (snelladen). Het laadstation kan ook worden gebruikt voor de opslag van groene stroom om zo CO2-neutrale mobiliteit mogelijk te maken. De productie start in 2020.

powerbank

Het flexibele laadstation werkt volgens het principe van een powerbank, die onderweg wordt gebruikt voor het opladen van smartphones of tablets. Afbeelding via volkswagen.nl

* Flexibele en compacte laadstations vrijwel overal te plaatsen
* Tijdelijke opslag van groene stroom voor CO2-neutrale mobiliteit
* Serieproductie start in 2020 in Hannover

Auto zeer snel opladen

Het flexibele laadstation werkt volgens het principe van een powerbank, die onderweg wordt gebruikt voor het opladen van smartphones of tablets. De ‘powerbank’ voor auto’s is veel groter en heeft een laadcapaciteit van maximaal 360 kWh. Dankzij de gelijkstroom laadtechnologie met een capaciteit van maximaal 100 kW kunnen accu’s van elektrische auto’s zeer snel worden opgeladen. Ook zijn de mobiele laadstations aan te sluiten op het elektriciteitsnet waardoor ze continu worden opgeladen.

powerbank: altijd en overal

De vrijwel productierijpe laadstations zijn compact (1,20 m x 1,00 m) en kunnen daardoor vrijwel overal worden geplaatst, bijvoorbeeld bij festivals of stadions, in de stad en op elke andere plek waar (tijdelijk) behoefte is aan laadstations.

Bouwsteen in de energierevolutie

Door het station te laden met elektriciteit uit hernieuwbare bron (bijvoorbeeld zonne- of windenergie) wordt het voor het eerst mogelijk om groene stroom tijdelijk op te slaan. Daarmee wordt mobiliteit CO2-neutraal. Vooral landen die een groot aandeel van hernieuwbare stroom aan het elektriciteitsnet toevoegen, kunnen nu een deel daarvan opslaan in de laadstations. Een bijkomend voordeel is dat de mobiele stations tijdens piekuren de druk op het elektriciteitsnet verminderen >> … Lees verder

Lees verder op: www.volkswagen.nl

Bron: www.volkswagen.nl

 

One Response to Volkswagen komt met powerbank voor elektrische auto’s

  • ik mis Zonneparken bij Fastned Laadstations. met Powerbank en Zonneparken Autos laden.
    een hectare produceert 1 miljoen kWh, Fasrned prijs 59 cent opbrengst per hectare 590.000 euro.
    ook handig voor thuis of bedrijf.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign