Voordelen van groene stroom voor je bedrijf

De afgelopen jaren stappen steeds meer in ondernemers in Nederland over op groene zakelijke energie. Dat is niet zo vreemd: groene zakelijke energiecontracten zijn beter voor de wereld dan grijze energiecontracten voor je bedrijf. Dat heeft te maken met het feit dat groene stroom veel schoner is dan grijze energie. In dit artikel vertellen we je er graag meer over én lees je meer over een paar andere voordelen van groene stroom voor je bedrijf.

groene stroom

Groene energie is minder schadelijk voor het milieu

Het grootste voordeel van groene zakelijke stroom is natuurlijk dat deze vorm van energie veel minder schadelijk is voor het milieu. Dat ligt vooral aan de productie van beide soorten energie. Bij de productie van grijze energie komt ontzettend veel CO2 vrij. Dit schadelijke uitlaatgas zorgt er onder andere voor dat de ozonlaag wordt aangetast waardoor het klimaat op aarde verandert. Groene stroom wordt geproduceerd onder andere omstandigheden waarbij er veel minder CO2 vrijkomt.

Dat is een van de redenen waarom groene energie veel schoner is dan grijze stroom. Waar je daarnaast nog naar moet kijken, zijn de energiebronnen van beide soorten energie. Groene energie wordt uit natuurlijke bronnen gehaald, zoals de zon en de wind. Deze bronnen gaan nooit op, omdat ze onuitputtelijk zijn. Grijze stroom wordt geproduceerd uit fossiele bronnen, zoals aardolie en steenkool. Dat zijn bronnen die helaas wel op kunnen gaan; ze zijn nu al schaars. Daarom is de keuze voor groene energie beter.

Eigen groene stroom opwekken is mogelijk met zonnepanelen

Dat is zeker niet het enige voordeel van groene energie voor je bedrijf. Zo kun je deze vorm van stroom zelf opwekken met behulp van zakelijke zonnepanelen. Het maakt niet uit of je mkb energie of grootzakelijke energie nodig hebt; voor vrijwel iedere organisatie is het mogelijk om zonnepanelen te laten plaatsen. Het is afhankelijk van je jaarlijkse energieverbruik hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, maar gemiddeld heb je de investering erin binnen acht tot tien jaar terugverdiend.

Omdat zonnepanelen gemiddeld 20 tot 25 jaar mee kunnen gaan, betekent dit dat je nog heel lang kunt profiteren van gratis zonne-energie. Voor zonnestralen hoef je immers niet te betalen; die zijn gewoon gratis beschikbaar! Dat is in tijden van torenhoge inflatie en dito energieprijzen voor de meeste ondernemers in ons land meer dan welkom. Des te meer reden dus om eens te kijken naar de mogelijkheden voor zonnepanelen voor je bedrijf.

Geld besparen door groene zakelijke energie vergelijken

Net als bij grijze energie is het bij een groen zakelijk energiecontract mogelijk om zoveel mogelijk geld te besparen door te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Doe je dat met behulp van een online tool (een zogeheten zakelijke energievergelijker) dan kost het je bijna geen tijd om een nieuw zakelijk energiecontract uit te zoeken. Dat is ideaal, want daarmee bespaar je automatisch geld! Wat natuurlijk ook helpt, is dat je op deze manier binnen no time ziet wat de beste energiedeal van dat moment is.

Het enige wat je moet doen, is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen invullen. De tool gaat vervolgens op zoek naar de beste aanbiedingen van dat moment. Je kiest zelf een energiecontract uit dat bij je bedrijf past. Wat goed is om te weten, is dat de resultaten van dit soort tools altijd compleet zijn. Dat betekent dat je niet meer verder hoeft te zoeken om zo een aantrekkelijke groene energiedeal te vinden die een goede match is bij je organisatie.

 

One Response to Voordelen van groene stroom voor je bedrijf

  • Google Alibaba voor de prijzen van Zonnepanelen, heel goedkoop. 20 cent Wp. een kWh kost een euro. Zonnestroom is gratis. Zonnepanelen, Inductiekoken, HT Warmtepomp geen gas. met laadpaal en EV geen benzine diesel. Ik heb al 10 jaar Zon op Dak, 11.000 kWh per jaar gratis. een kWh kost een euro. Zoveel levert het op.

Geef een reactie