Vorden: Opening van de Slimme Bandenpomp

Gedeputeerde Jan van der Meer, wethouder Evert Blaauw (gemeente Bronckhorst) en Laurens Drogendijk (directeur stichting Band op Spanning) openden de Slimme Bandenpomp in Vorden (Gemeente Bronckhorst). Laurens Drogendijk bracht de banden van de elektrische auto van gemeente Bronckhorst op spanning.

Vorden

Deze pomp werkt volledig op zonne-energie van het eigen zonnepaneel. Foto via gelderland.nl 

Slimme uitvinding

“Dit is echt een slimme uitvinding. Heel gemakkelijk te gebruiken. Zo kunnen we met elkaar ruim 25.000 ton CO2-uitstoot besparen. De luchtkwaliteit en veiligheid worden hierdoor ook beter.” Aldus gedeputeerde Jan van der Meer.

Gratis te gebruiken

“Ik adviseer alle gemeenten om ook zo’n Slimme Bandenpomp te installeren. De Slimme Bandenpomp is 5 jaar lang gratis te gebruiken en de automobilist kan wel € 100 euro per jaar besparen.” Adviseert Evert Blaauw.

Goed voor klimaat, veiligheid en de automobilist bespaart geld

Ruim 60% van alle automobilisten rijdt met een te lage bandenspanning. Dit veroorzaakt onnodige uitstoot van CO2 en fijnstof. Bovendien kost de langere remweg de automobilist onnodig veel geld aan brandstof en bandenslijtage.

Hoe werkt de Slimme Bandenpomp?

Band op Spanning ontwikkelde de Slimme Bandenpomp. Deze pomp werkt volledig op zonne-energie van het eigen zonnepaneel. Nu staan er meestal luchtpompen bij tankstations. Hierdoor rijden automobilisten nog vaak weg met een te lage bandenspanning. Software in de Slimme Bandenpomp zorgt voor de beste spanning. Band op Spanning plaatst de slimme pomp op plekken waar veel mensen komen. Zoals bouwmarkten, supermarkten en sportvelden. Gebruikers kunnen gratis hun autobanden oppompen en via een eenvoudig toetsenpaneel de juiste spanning opzoeken. Zelfs op basis van het kenteken. Na gebruik staat de meting en besparing op brandstof en geld in beeld.

Vorden is voorzien. Doel: iedere gemeente minimaal 1 pomp

Het Gelders Energie Akkoord nam het initiatief voor dit project. Ons gezamenlijk doel is om in elke Gelderse gemeente minimaal 1 Slimme Bandenpomp plaatsen. Daarom betalen wij net zoals Band op Spanning mee aan de kosten. De gemeente investeert € 2500.

Bron: gelderland.nl

 

2 Responses to Vorden: Opening van de Slimme Bandenpomp

Geef een reactie