Waarom pvc vloeren ook duurzaam zijn en zorgen voor een gezonder binnenklimaat

Pvc vloeren zijn duurzamer dan veel mensen denken 

Pvc vloeren zijn een bepaald soort kunststofvloeren die de laatste jaren flink in opkomst zijn. Veel woningeigenaren denken echter nog steeds dat deze vloeren, omdat ze kunststof bevatten, geen duurzame keuze zijn. Maar dat is gelukkig niet waar. Het productieproces van pvc vloeren is sterk verduurzaamd, waardoor vrijwel pvc vloeren – zeker de plak pvc bij Pvcvloeren.nl – nu voldoen aan de strenge Europese regelgeving voor het produceren van (gedeeltelijk) kunststof vloeren.

pvc vloeren

Een extra gezond binnenklimaat

Pvc vloeren als zoals plak pvc bij Pvcvloeren.nl hebben tal van interessante voordelen. De belangrijkste is wellicht het feit dat pvc-vloeren het binnenklimaat gezonder maken. Maar hoe werkt dat precies? Doorslaggevend zijn de extreem lage emissiewaarden van de Plak pvc bij Pvcvloeren.nl. Deze en andere typen pvc vloeren zijn daarom bevorderlijk voor een prettige en onschadelijke binnen atmosfeer.

Een pvc vloer is geluiddempend

Een interessant pluspunt van een pvc-vloer is het feit deze vloeren een geluiddempende werking hebben. Daarom is pvc als vloertype met name geschikt voor tussenwoningen. Kies je voor een pvc vloer in huis, dan maak je niet alleen jezelf, maar ook de buren blij.

Lange levensduur van een pvc vloer

Wat pvc vloeren nog extra duurzaam maakt, is het feit dat ze een lange levensduur hebben. Een pvc vloer heeft weinig onderhoud nodig en gaat bijvoorbeeld langer mee dan laminaatvloeren of vinyl. Dit heeft te maken met de sterke slijtlaag die op het bovenste gedeelte van de vloer is aangebracht. De minimale levensduur van een pvc vloer is tien jaar, met een uitloop – afhankelijk van de intensiviteit van het gebruik – tot wel dertig jaar. Je hoeft je dus voorlopig geen zorgen te maken over het vervangen van jouw pvc vloer.

Er is bij pvc vloeren ruimte voor vloerverwarming

Het plaatsen van vloerverwarming onder de pvc vloer is geen probleem. Let er wel op dat bij gelijmde pvc vloeren en goede lijmsoort is gebruikt die tegen warmte kan. Vraag dit na bij jouw vloerleverancier, voordat je overgaat tot de keuze voor verwarming onder de vloer.

Geef een reactie