Perrontegels uit gerecycled beton: primeur voor station Susteren

Deze week start de vernieuwing van station Susteren. Als eerste station in Nederland wordt het volledig betegeld met de nieuwe, innovatieve perrontegels. Deze is gemaakt uit gerecycled beton en weegt veel minder dan een normale tegel. Naast nieuw straatwerk gaat aannemer Knipscheer ook de banken, prullenbakken, wachthokjes en de informatieborden vernieuwen. Net als de omroepinstallatie, de stationsklokken en de verlichting op het perron. Het station krijgt ledverlichting waardoor het energieverbruik flink naar beneden gaat.

perrontegels

Station Susteren is het eerste station dat helemaal wordt voorzien van de nieuwe, innovatie perrontegel. Foto via prorail.nl

30.000 perrontegels

Voor de vernieuwing van het straatwerk, zijn circa 30duizend tegels besteld. Omdat ze 1,5 kilo lichter zijn dan een standaard tegel, hoeven de stratenmakers zo’n 45000 kilo minder te tillen. De nieuwe tegel is ontwikkeld door betonindustrie De Hamer en volgende week ook te zien op de grootste spoorbeurs van de Benelux, de RailTech Europe 2019.

Eerst perron 1

De werkzaamheden zijn deze week gestart en duren tot en met 26 april. In het weekend van 6 en 7 april vinden er continu werkzaamheden plaats. Er rijden dat weekend geen treinen tussen Roermond en Sittard. Later dit jaar zal ook perron 2 worden vernieuwd.

Bron: www.prorail.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign