Wat is duurzaam douchen volgens de professional?

Duurzaamheid in huishoudens is tegenwoordig een belangrijke discussie. Er zijn dan ook veel maatregelen in huis te treffen, waardoor je zo weinig mogelijk energie en water verspild. Het besparen van water is heel belangrijk, want water is vooral met warm weer schaars en het kost enorm veel energie om iedereen van goed schoon drinkwater te voorzien. In ieder huishouden wordt per persoon het meeste water verbruikt door douchen. Sommige mensen douchen heel lang en verbruiken meer dan mensen die bewust heel kort douchen. Toch is duurzaam douchen gelukkig ook mogelijk, zonder dat je maar heel kort hoeft te douchen.

douchecabine

De trend van de regendouche

Niets is zo lekker om ‘s ochtends lang te douchen en helemaal onder een regendouche. Een regendouche is momenteel erg populair. De kop is groot en als de waterdruk goed is, kun je hier lang onder staan om te ontspannen. Maar hoe groter de douchekop, des te meer water je verbruikt. Voor een regendouche kan dit oplopen tot wel 30 tot 40 liter water per minuut. Dit is enorm veel, als je dit vergelijkt met een reguliere douche die nog geen 10 liter water per minuut verbruikt. Gebruik je de regendouche dagelijks, dan is het gemakkelijk vast te stellen, dat je absoluut niet duurzaam doucht. Gelukkig zijn er nieuwe technieken, waarbij je lang kunt douchen zonder je schuldig te hoeven voelen.

Duurzaam douchen met de Upfall douche

De Upfall douche is een douchecabine met een reguliere douche met spaarstand en een Upfall douche. De Upfall douche bestaat uit een douchekop van 30 tot wel 80 centimeter, een regendouche dus. Normaliter verspil je met een regendouche veel water, maar de Upfall douche reguleert het water. Hierbij komt er dus wel 25 liter water per minuut uit de douchekop, maar verbruik je ongeveer 1 liter water per minuut. Het water wordt dus hergebruikt, Het schone water wordt gebruikt om het gebruikte water te zuiveren, op temperatuur te houden en te filteren. Met de douchecabine van Upfall kun je dus met gerust hart gebruik maken van een regendouche.

Neveldouche

Een neveldouche is een douchecabine, waar je geen waterstralen over je heen krijgt, maar een waternevel. Je wordt onder de neveldouche even nat als wanneer je onder een douche met waterstralen staat, maar door de nevel wordt er maar liefst 70% op water bespaard. Ook een neveldouche is dus een vorm van duurzaam douchen, waarbij je je niet schuldig hoeft te voelen als je langdurig onder de douche staat.

 

Geef een antwoord