Elektrische deelscooters doen hun intrede in Amstelveen

Amstelveners krijgen binnenkort de beschikking over elektrische deelscooters. De gemeente heeft besloten een intentieverklaring te tekenen met een aanbieder van deelscooters, Felyx. In eerste instantie gaat het om zo’n tweehonderd elektrische scooters (categorie 45 km per uur) die worden geplaatst op verschillende locaties in Amstelveen.

deelscooters

Behalve minder vervuilend kan de elektrische deelscooter ook bijdragen aan het verlagen van de parkeerdruk. Afbeelding via amstelveen.nl

Samenwerking is een pilot

De details worden nu verder uitgewerkt. Naar verwachting zijn de scooters eind 2019, begin 2020 beschikbaar. De samenwerking is een pilot met een looptijd van twaalf maanden. Bij succes wordt het project verlengd. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag maken al gebruik van elektrische deelscooters.

Deelscooters: ideaal alternatief

Rob Ellermeijer, wethouder verkeer en vervoer: “De deelscooter is een ideaal alternatief voor de auto en een goede aanvulling op het openbaar vervoer. Steden, ook Amstelveen, worden steeds drukker en voller. Om onze stad leefbaar en bereikbaar te houden stimuleert de gemeente nieuwe, duurzame vormen van mobiliteit. De elektrische deelscooter is een eigentijds, compact en duurzaam vervoersmiddel, vooral geschikt voor woon- werkverkeer. Behalve minder vervuilend kan de elektrische deelscooter ook bijdragen aan het verlagen van de parkeerdruk in Amstelveen.”

Bron: www.amstelveen.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign